Цього року Запоріжжя отримало 12 європейських трамваїв

26.04.2021 12:35

Запоріжжя отримало всі 12 європейських трамваїв, придбаних цього року. Частина з них вже працюють на маршрутах. Усі інші вийдуть після відповідної підготовки. Про це повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі продовжується реалізація програми Володимира Буряка «Запорізький трамвай». Її мета – повне оновлення трамвайного парку в місті. За попередні роки на базі «Запоріжелектротрансу» виготовили 14 запорізьких трамваїв, придбано 13 європейських трамвайних вагонів, виконувався і капітальний ремонт рухомого складу.

У планах на цей рік було придбання ще 12 трамваїв з Німеччини. На сьогодні місто отримало всі 12 вагонів. Про це написав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк. Частина цих трамваїв вже перевозить пасажирів, інші після підготовки також поступово вийдуть на лінію. Тобто загалом їх буде 25. Також цього року планується виготовити ще 3 запорізьких трамвая. Загалом їх стане 17. Тобто з урахуванням капітального ремонту рухомого складу вже цього року у Запоріжжі буде повністю завершено оновлення трамвайного парку.