Відбулось засідання постійної комісії з гуманітарних питань

28.04.2021 15:50

Сьогодні, 28 квітня, депутати постійної комісії з питань освіти, науки, культури, спорту, молоді та туризму провели чергове засідання. На ньому було заслухано звіт директора департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Станіслава Романчука, а також проведено зустріч з батьківськими комітетами міських шкіл.

Керівник департаменту освіти і науки доповів про ситуацію з захворюваністю на коронавірус у міських закладах освіти. На сьогоднішній день, як запевнив Станіслав Романчук, ситуація контрольована. З усіх педагогічних працівників міських закладів освіти на даний хворіють лише 36. Також лікуються від коронавірусу 86 дітей шкільного віку і майже стільки ж дошкільного.

- На карантин ми дітей відправили не через те, що вони хворіють, а для того, щоб запобігти масовим захворюванням і поширенню коронавірусу у шкільних колективах. Усі навчальні плани наразі виконуються у повному обсязі у дистанційному режимі, - розповів очільник департаменту.

Також Станіслав Романчук відзвітував про проведення ремонту на території 99-го ліцею – там здійснено заміну комунікацій. Завершуються земельні роботи, після чого буде проведено благоустрій території та озеленення. За виділення необхідних для цього коштів депутати проголосували на минулій сесії.

На засідання постійної комісії з питань освіти, науки, культури, спорту, молоді та туризму завітали й представники батьківських комітетів 99-го ліцею та колегіуму «Елінт». За численними запитами батьків майбутніх першокласників, вони сформували звернення про можливість функціонування у вказаних закладах початкових класів, що наразі, відповідно до проведеного реформування і чинного законодавства, неможливе.

- Ми, як депутати, дотримуємося норм закону, і як би не хотіли вам допомогти, закон порушувати не можемо. В свою чергу департаментом створено комфортні умови для навчання першачків у школах, розташованих поблизу – там гідна матеріальна база, кваліфіковані фахівці. Все те ж саме, що є у ліцеї та колегіумі, - запевнив депутат Запорізької міської ради Володимир Полухін.