У Дніпровському районі триває реконструкція магістрального водопроводу

28.04.2021 16:15

Комунальники замінюють аварійну ділянку водогону на вулиці Братській, що в Осипенківському мікрорайоні. Працівники КП «Водоканал» виконують роботи методом санації. Заміна розпочалися в середині квітня. Всього тут буде замінено 520 метрів трубопроводу.

Це один з магістральних водопроводів, який забезпечує водою мешканців всього Осипенківського мікрорайону. Трубопровід був побудований ще в 70-ті роки минулого століття. За тривалий час експлуатації окремі ділянки істотно зносилися. Там часто виникали аварійні ситуації. Тому керівництво КП «Водоканал» прийняло рішення розпочати заміну проблемної ділянки. До робіт взялися в квітні.

- З початку ремонтних робіт вже замінили близько 120 метрів труби. Сьогодні плануємо освоїти ще 80 метрів. Ця робота складається з декількох етапів. Спочатку ми готуємо трубу, з'єднуємо частини за допомогою спеціального зварювального апарату. Після цього готуємо так звану «подушку» з піску для труби і вкладаємо на неї саму трубу. Далі методом санації проштовхуємо трубу вперед по кабіні, - розповів технічний директор КП «Водоканал» Роман Горян.

Заміна труб виконується за оборотні кошти підприємства з залученням власної спецтехніки та працівників. Для цього задіяли дві ремонтні бригади, три екскаватори та два самоскиди. Під час заміни подачу водопостачання в будинки споживачів не припиняли.

- Метод санації - це сучасний спосіб заміни водопровідних труб. З його допомогою вдається виконати роботи без пошкодження асфальтового покриття. Оскільки на даній ділянці водоводу розташовується гаражний кооператив і заправки, метод санації є найприйнятнішим, - розповів генеральний директор КП «Водоканал» Андрій Шаповал.

Закінчити роботи обіцяють до середини травня.