У Запоріжжі затвердили тарифи на вивезення твердих побутових відходів

28.04.2021 16:45

Сьогодні відбулось чергове засідання виконавчого комітету Запорізької міськради. На порядку денному були питання, які стосувалися різних сфер життєдіяльності міста – громадського транспорту, благоустрою, діяльності комунальних підприємств, житлово-комунального господарства тощо. Одне з них – збільшення вартості вивезення сміття у приватному секторі і в багатоповерхівках.

Підвищення тарифу на вивезення сміття є економічно обґрунтованим. Чинний тариф не покривав витрати підприємства. Адже з моменту його встановлення відбулось збільшення рівня прожиткового мінімуму, зросла чисельність виробничого персоналу підприємства для підвищення рівня організації надання послуг, окрім цього, змінились ціни на паливно-мастильні матеріали, запчастини, збільшились тарифи на комунальні послуги, вартість виконання ремонтних робіт, орендна плата автотранспортних засобів тощо.

Виконавчий комітет Запорізької міської ради підтримав рішення про підвищення тарифів на вивезення сміття в Запоріжжі. За проголосували представники всіх політичних партій, які тепер входять до складу виконкому. В результаті місячна плата за одну людину за вивезення сміття в багатоповерховому будинку становитиме тепер 29 гривень, в приватному секторі - 33 гривні. Тариф повинен вступити у силу у середині травня. 

При цьому ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» планує частину коштів, отриманих за рахунок підвищення тарифу, спрямувати на покращення послуги з вивезення ТПВ. За рахунок інвестиційної складової тарифу на підприємстві планується закупити і встановити 800 нових контейнерів, дві одиниці додаткової техніки для збору сміття, бульдозер, а також виконати роботи з електропостачання полігону твердих побутових відходів.