У Запоріжжі демонтували незаконну рекламну стелу

29.04.2021 13:10

В обласному центрі триває боротьба з рекламними конструкціями, встановленими без погодження з відповідними підрозділами Запорізької міської ради. Так, сьогодні, 29 квітня, була демонтована рекламна стела, розміщена поблизу одного з супермаркетів відомої мережі по вулиці Лермонтова у Вознесенівському районі міста.

Цей рекламоносій певний час був встановлений на підставі дозволу, термін придатності якого збіг наприкінці минулого року. Стосовно розміщення цієї габаритної і закличної зовнішньої реклами надходило чимало скарг від місцевих мешканців, тож, із залученням підрядників та спецтехніки її прибрали.

- Продовжується тісна й плідна співпраця з нашими колегами – робочим органом з питань розміщення зовнішньої реклами міста, завдяки якій ми показуємо дуже гарний результат щодо демонтажів рекламних конструкцій, вивісок і взагалі великих рекламних об’єктів. Першочергово тих, які розміщені в центральній частині нашого міста, а також в інших районах, проте на які не були оформлені відповідні дозвільні документи, - зазначив начальник інспекції з благоустрою міськради Віталій Лисенко.

Як зазначив завідувач сектору по роботі з документами дозвільного характеру департаменту комунальної власності та приватизації (робочого органу з питань розміщення зовнішньої реклами у місті Запоріжжі) Вадим Хижняк, під пильною увагою також рекламні стели, встановлені поблизу автосалонів та автозаправних станцій.

- Всі розуміємо, що ні автосалон, ні автозаправна станція не можуть існувати без стели. Але значна частина з них не оформлена належним чином. Відповідно власники не сплачують за розміщення їх на землі, яка є комунальною власністю. Тому ми й проводимо цю роботу, аби вивести розміщення цих рекламних конструкцій у правове русло, - додав Вадим Хижняк.

Чергову рекламну конструкцію сьогодні також демонтували за адресою проспект Соборний, 149. Після проведених робіт всі демонтовані об’єкти зберігатимуться на території комунальних підприємств. Якщо з’явиться власник і надасть документи, що засвідчують наявність у нього відповідного права власності, їх повернуть – після компенсації витрат на демонтаж, транспортування та зберігання.

Також на засіданні міськвиконкому було схвалене рішення стосовно демонтажу незаконних рекламних та фасадних конструкцій безпосередньо з будинку по вулиці Лермонтова, 10 на розі з проспектом Соборним. Їх також планують прибрати найближчим часом.