У Запоріжжі триває ремонт дороги на вулиці 12 Квітня

06.05.2021 14:50

Відучора працівники КП «ЕЛУАШ» розпочали середній ремонт дороги на вулиці 12 Квітня - від проспекту Соборного до вулиці Перемоги. Так, на площі дві тис. кв. м за допомогою фрези вже демонтували старе покриття. Сьогодні зрізали проблемні ділянки асфальту в потрібних місцях і почали підготовку до вкладання нового шару.

Нагадаємо, з приводу ремонту цієї ділянки дороги до міського голови звернулися запоріжці. Володимир Буряк доручив передбачити для цих цілей додаткові кошти, які були виділені на сесії міської ради.

- Багато діток відвідують школу футболу, розташовану поруч. Дорога вже вкрай потребувала ремонту. Тому й було прийняте рішення про виділення додаткових коштів на сесії міськради для виконання ремонтних робіт, - зазначила заступниця начальника департаменту інфраструктури та благоустрою Запорізької міськради Юлія Константинова.

Перед вкладанням асфальту шляховики проводять обробку проблемних ділянок. У роботах задіяні шестеро працівників і чотири одиниці техніки. Наступний етап – укладання нового шару покриття методом гарячого асфальтування. Дорогу планується привести до ладу застосовуючи як поточний ремонт, так і ямковий.

- Ми вже зняли суцільні шматки покриття у тих місцях, де асфальтобетону вже практично не було. Сьогодні виконуватимемо ямковий ремонт окремих ділянок площею 5-10 кв. м. В рамках поточного ремонту тут плануємо вкласти асфальт товщиною 6 см марки Б, для ямкового ремонту – шаром 5 см. Гарантійний строк його експлуатації 3 роки, - розповів майстер ділянки по Вознесенівському району КП «ЕЛУАШ» Олександр Артюх.

Шляховики налаштовані повністю впоратися з завданням протягом тижня.