Володимир Буряк проконтролював, як відновлюють школу після пожежі

06.05.2021 13:23

У Запоріжжі продовжують відновлювати школу №53, яка розташована у Шевченківському районі. Підрядники вже виконали значний обсяг робіт з ремонту, утеплення покрівлі, монтажу перегородок у приміщеннях та електричних мереж, ремонту спортивного залу та внутрішніх оздоблювальних робіт. Доповіли міському голові, що будівельні роботи за умови сталого фінансування можуть бути завершені до кінця цього року. Сьогодні Володимир Буряк провів на об’єкті виїзну нараду.

Школа №53 у 2015 році постраждала від пожежі і через те стала непридатною для навчання. Школярів та педагогічний колектив перевели до сусіднього навчального закладу. Для відновлення школи було потрібне значне фінансування, коштів міського бюджету для цього було недостатньо. Тому міська влада розпочала опрацьовувати різні варіанти залучення необхідних ресурсів, для чого був потрібен час. Ця робота принесла результат і школу вдалося включити до державної програми «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України», тобто за рахунок залучення коштів Європейського інвестиційного банку.

У результаті відновлення школи розпочалося влітку минулого року. За цей період вдалося виконати значний обсяг робіт. Зокрема демонтажних, а також з улаштування та армування монолітного каркасу перекриттів між поверхами, ремонту покрівлі, посилення віконних отворів, ремонту спортивного залу. Виконувались утеплення покрівлі, монтаж електричних мереж, встановлення нових вікон і так далі. Сьогодні міський голова Володимир Буряк проконтролював, як просувається ремонт у школі №53. Підрядники та керівники профільних служб доповіли про зроблене та плани на найближчий час, можливі строки закінчення робіт.

- У місті є кілька об’єктів, які вдалося включити до державної Надзвичайної кредитної програми. Це «Мала гуманітарна академія», Міський палац дитячої та юнацької творчості, а також школа №53. Що стосується школи №53, то роботи тут продовжуються. Великих питань до підрядника немає. Кошти також є, однак необхідне додаткове фінансування, - сказав Володимир Буряк.

Нагадаємо, минулого року з державного бюджету на відновлення школи №53 виділили лише частину необхідних коштів. Потім частину фінансування «зрізали», однак підрядник не зупиняв роботи, у тому числі вони продовжувалися й у поточному році за рахунок власних обігових коштів підприємства.

Цього року міській владі вдалося добитися продовження фінансування об’єкту у рамках Надзвичайної кредитної програми. На даний момент обсяги фінансування на 2021 рік складають 17,8 мільйонів гривень. З них 14 мільйонів гривень державна субвенція у рамках вказаної програми, все інше – бюджет міста. Однак для закінченні ремонту вже цього року ще потрібні додаткові кошти, яке місто розраховує отримати у тому числі з державного бюджету. Завершення ремонтних робіт буде залежати від наявності фінансування.

- За умови стабільного фінансування будівельні роботи тут можуть бути завершені наприкінці року. Також плануємо після виконання ремонтних робіт на вулиці Шевченка, де розташована школа, відновити рух трамвайного маршруту №12. Також поставив завдання розглянути питання благоустрою провулків довкола школи. Тобто у результаті отримаємо єдиний комплекс - не лише школу, але й приведену у порядок прилеглу територію, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що оновлена школа потрібна Шевченківському району. На базі школи №53 після ремонту планується відкрити гімназію. Також тут працюватиме дошкільне відділення. Володимир Буряк також повідомив, що у рамках коригування проєкту планується побудувати тут модульну котельню, яка забезпечуватиме теплом навчальний заклад.