Фонд соціального страхування встановив новий розмір щомісячних виплат

07.05.2021 10:35

Запорізьке відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 239 «Про перерахування розміру щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого» затверджено коефіцієнт перерахування сум щомісячних страхових виплат з 01.03.2021 р. у розмірі 1,11. Постанова № 239 набула чинності 26 березня 2021 р.

Запорізьке відділення відповідно до Постанови № 239 провело перерахунок та встановило новий розмір щомісячних страхових виплат з 1 березня 2021 року 4980 потерпілим внаслідок нещасного випадку або професійного захворювання на виробництві та 168 особам, що мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого.

Щомісячна страхова виплата встановлюється потерпілому у разі часткової або повної втрати професійної працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання. Виплата компенсує втрачений заробіток або його частину відповідно до ступеня втрати працездатності. Також зазначена страхова виплата призначається особам, які мають на це право, у разі смерті потерпілого.

Загалом у разі настання страхового випадку ФССУ гарантує для потерпілих та їх сімей:

1) допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;

2) одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;

3) щомісячну страхову виплату в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого;

4) страхову виплату потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні його на легшу нижчеоплачувану роботу;

5) щомісячну страхову виплату особам, які мають на неї право у випадку смерті потерпілого;

6) відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням померлого.