У Запоріжжі продовжуються роботи з упорядкування парків

07.05.2021 11:25

В обласному центрі триває підготовка міських парків до святкових та пам’ятних дат травня. Так, у парку Перемоги зокрема 10 працівників КП «Титан» сьогодні зранку вийшли на покіс газонів, облаштування й полив клумб. Забезпечують також належне утримання й своєчасний догляд за малими архітектурними формами, слідкують за порядком – прибирають випадкове кинуте сміття.

Загалом КП «Титан» обслуговує 6 парків міста: парки Перемоги, Енергетиків, Вознесенівський, Металургів ім. Сацького, ім. Синенка та 30-річчя визволення України, а також два міських пляжі – Центральний і Правобережний.

- На теперішній час у парку Перемоги до травневих свят виконані роботи з ремонту та фарбування малих архітектурних форм. Це зокрема елементи дитячих, спортивних майданчиків. Облаштовані нові клумби. Тут можна побачити голландські, піоновидні тюльпани різних кольорів - жовті, білі, червоні. Також цьогоріч додатково висадили 3,5 тисячі квітів - катарантус, петунії, тагетес, - розповіла заступниця директора КП «Титан» Олена Петрик.

Також у парку Перемоги закінчують вже друге коло покосу трави на газонах. Запустили в роботу й плаваючі фонтани в озерах. Крім того, цієї весни тут додатково висадили липи й сакури, а також влаштували нові зони відпочинку містян, зокрема при в’їзді до парку – встановили урни й лавки. Аналогічні роботи нині тривають у всіх парках , які обслуговує КП «Титан».

- Так само здійснюється покіс газонів. Вже висадили всі квіти, завершили облаштування нових клумб, а також встановлення спортивних майданчиків у ландшафтному парку Вознесенівському вздовж Набережної магістралі на каскаді фонтанів «Райдуга». Запущені майже всі фонтани, які знаходяться на балансі підприємства, - додала Олена Петрик.