До Дня Перемоги команда телеканалу “Z” підготувала святковий концерт

07.05.2021 12:00

В ефірі лунатимуть пісні у виконанні місцевих творчих колективів, а все дійство відбуватиметься на території Музею техніки «Фаетон». Також журналісти розкажуть про пам’ятні історичні місця Запоріжжя. Концерт транслюватиметься в ефірі телеканалу “Z” 9 травня о 19.00.

Зйомки святкового двогодинного концерту проходили на території Музею техніки “Фаетон”. Для цього в ангарі змонтували та обладнали професійну сцену. Для антуражу задіяли експонати військової техніки та зразки артилерійського й стрілецького озброєння. Зокрема протитанкові їжаки й гармати, кулемети, гвинтівки, автомати, а також машини — усім відома полуторка та тритонний Урал ЗІС-5В. До речі, з цієї вантажівки свого часу була започаткована експозиція “Фаетону”.

- Ми надали можливість розмістити експозицію вздовж сцени. Це були наші гармати, музейні експонати, макети стрілецького озброєння. А з автомобілів – дві машини радянського виробництва, які практично пройшли всю війну, - розповів співробітник Музею техніки “Фаетон” Семен Мушер.

Також журналісти телеканалу “Z” розкажуть глядачам про пам’ятні місця в Запоріжжі. В циклі сюжетів не лише розповіді істориків, а й архівні спогади ветеранів.

Телеканал уже має досвід організації подібних проєктів. Щоправда, торік це був марафон у прямому ефірі. Цьогоріч у зв’язку з карантинними обмеженнями на глядачів чекатиме святковий концерт. Його реалізовано спільно з департаментом культури і туризму Запорізької міської ради. На підготовку ефіру у творчої команди пішло більше місяця. В концерті візьмуть участь відомі запорізькі творчі колективи, які покажуть понад два десятки номерів.

- Будуть і пісні, будуть і листи з фронту, які актори театру “Ві” обіграли театралізовано. Будуть і поздоровлення, тому чекаємо всіх 9 травня на телеканалі “Z” на марафоні, присвяченому Дню Перемоги, - анонсував концерт директор департаменту культури і туризму Запорізької міськради Сергій Білов.

- Це доволі складний телепроєкт, який нам вдалося реалізувати з залученням багатьох людей - наших журналістів, спеціалістів департаментів, музикантів, акторів запорізьких театрів. Це буде наш внесок у святкування Дня Перемоги над нацизмом. Вважаю, він вийшов чудовим, - додав директор телеканалу “Z” Дмитро Веліканов.