У Запоріжжі запалили «Вогонь пам’яті»

08.05.2021 08:50

У Запоріжжі сьогодні на Алеї Бойової Слави запалили «Вогонь пам’яті». Символічно, що це зробили представники двох поколінь захисників України – ветеран Другої світової війни, ветеран АТО. Зазначимо, вже традиційно у нашому місті ця подія відбувається 8 травня.

З 7 травня Запоріжжя вийшло з «червоної» зони, однак карантин продовжує діяти. Саме тому цього року, на жаль, у місті були вимушені відмовитися від масштабних офіційних святкувань Дня Перемоги, Дня пам’яті і примирення, проведення масових офіційних заходів. Всі заходи проходитимуть з дотриманням карантинних норм та обмеженою кількістю учасників. Однак деякі традиції залишилися незмінними. Адже цього року запоріжці відзначають 76-ту річницю Перемоги над нацизмом.

У Запоріжжі сьогодні «Вогонь пам'яті» на Алеї Бойової Слави запалили представники двох поколінь захисників України. Серед них ветеран Другої світової війни, полковник у відставці Віктор Варвашеня, ветеран АТО, військовослужбовець військової частини «Сармат» Андрій Дячко. Урочиста церемонія розпочалася о 8:00.

У заході взяли участь керівник міської організації ветеранів Віктор Короленко, представники міської влади, ветерани, військовослужбовці, представники релігійних конфесій. Учасники заходу поклали квіти до меморіалу на Алеї Бойової Слави.

Міський голова Володимир Буряк прокоментував подію на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», привітавши запоріжців з Днем Перемоги і Днем пам’яті і примирення.

Зазначимо, масових офіційних заходів у Запоріжжі на 8 та 9 травня не заплановано. Однак запоріжці, представники влади матимуть можливість покласти квіти до меморіалів та пам’ятників, вшанувавши ветеранів Другої світової війни та сучасних захисників України, згадати тих, хто загинув у воєнні роки.