Ситуацію з розповсюдженням вірусного гепатиту А в Запоріжжі вдалося стабілізувати

05.10.2017 09:00

В ході засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося в міськвиконкомі, було розглянуто питання виконання попередніх протокольних рішень комісії.

Начальник управління з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради Віктор Закальський, розповів, що всі заходи визначені попереднім протоколом комісії, засідання якої відбулося 12 вересня, щодо недопущення подальшого поширення вірусного гепатиту А виконані своєчасно.

- Виконання заходів дозволило в повній мірі стабілізувати ситуацію. З 22 вересня нових випадків захворювання на гепатит А не зафіксовано, - зазначив Віктор Закальський.

Нагадаємо, влітку поточного року в Запоріжжі було зафіксовано збільшення кількості випадків захворювань на гепатит А. Всього близько 40 випадків, з них 25 в Шевченківському районі.

Міська влада оперативно відреагувала на події. За завданням міського голови Володимира Буряка було створено спеціальну комісію, яка вивчила ситуацію на місці, скликано засідання комісії ТЕБ та НС. У результаті були розроблені заходи щодо запобігання подальшому поширенню захворювання. Завдяки злагодженій роботі фахівців ситуацію вдалося стабілізувати.