У Запоріжжі вшановують ветеранів Другої світової війни

07.05.2021 14:45

Сьогодні у Запоріжжі біля пам’ятника танковому екіпажу Миколи Яценка відбувся мітинг, присвячений Дню пам’яті та примирення і Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Подія відбулася з дотриманням карантинних вимог.

У мітингу взяли участь ветерани Другої світової війни та учасники бойових дій, військовослужбовці, представники влади, громадських організацій.

Зі словами вдячності до ветеранів звернувся голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

- Ми стоїмо біля пам'ятника легендарному екіпажу Яценка - молоді танкісти не шкодували свого життя заради звільнення нашого рідного міста. За те, щоб ми могли мирно жити, виховувати дітей, вчитися та будувати. Мільйони молодих людей пішли на фронт, ціною свого життя зупинили фашизм. Наше завдання - зберігати пам'ять на генетичному рівні та передавати її від батька до сина - пам'ять про те, якою ціною нам дісталася ця перемога. Слава ветеранам, слава загиблим і честь живим, - сказав Валерій Мостовий.

Під час мітингу пам'ять загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання. На завершення заходу представники влади, громадських організацій, запоріжці поклали квіти до меморіалу.