У Запоріжжі провели пам’ятні заходи на честь річниці Перемоги над нацизмом

11.05.2021 09:55

До Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці Перемоги над нацизмом в усіх районах міста були пройшли урочисті зібрання біля пам’ятних місць. Заходи проведені з дотриманням усіх норм карантину.

У Дніпровському районі участь в урочистому заході взяли представники місцевої районної адміністрації, депутати Запорізької міської ради та працівники підприємств. Учасники зібрання поклали квіти до меморіалу «Скорботна мати» та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

- Вічна і світла пам’ять загиблим і шана живим ветеранам війни. Дякуємо українським військовослужбовцям, доблесним спадкоємцям, онукам героїв Другої світової війни й української визвольної боротьби, які нині самовіддано боронять Україну від російської агресії. Віримо в успіх і славу наших воїнів, - зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Дніпровському району Віталій Змієнко.

У Комунарському районі з нагоди цих дат вже традиційно були проведені урочистості біля архітектурно-меморіального комплексу «Переправа» та біля братського поховання по вул. Очаківській. Представники районної адміністрації та районної ради ветеранів поклали квіти до меморіалу та схилили голови в знак скорботи за загиблими.

- Сьогодні ми вклоняємось солдатам, які віддали своє життя за нашу землю, ми вклоняємось всім, хто вижив і передав нам у спадщину мирну країну і відбудовані міста. І тепер нам, нинішньому поколінню, необхідно пам’ятати і шанувати подвиги старших та будувати по-справжньому міцну Україну, - зауважив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Комунарському району Олександр Кузьмін.