Учні запорізьких шкіл повернулися до очного навчання

11.05.2021 12:40

У зв’язку зі скасуванням «червоного» рівня епідемічної небезпеки сьогодні, 11 травня, всі 118 закладів загальної середньої освіти міста відновили очний навчальний процес. Заняття проходять з дотриманням карантинних вимог та контролем самопочуття як дітей, так і педагогічного складу. З умовами організації освітнього процесу у ході робочого візиту до школи №15, що в Олександрівському районі, ознайомився директор департаменту освіти і науки Запорізької міськради Станіслав Романчук.

Нагадаємо, учні середньої і старшої ланок на дистанційне навчання перейшли ще після канікул наприкінці березня. З 14 квітня до них доєдналися й молодші школярі.

Яку розповіла директорка ЗОШ № 15 Оксана Кириченко, у навчальному закладі продовжують дотримуватися низки протиепідемічних вимог.

- Діти заходять до школи і пересуваються коридорами в масках. У класних кімнатах, під час занять, перебувають без масок. Дітям молодшої ланки можна приходити без масок взагалі. Вчителі і працівники школи дотримуються маскового режиму. Також для них обов’язковим є температурний скринінг. Батьків же прохаємо самостійно слідкувати за самопочуттям дітей і за потреби залишати їх вдома, - додала Оксана Кириченко.

Для уникнення скупчень до будівлі школи учні потрапляють трьома входами. Рухаючись коридорами тримаються правої сторони – на це вказують жовті розмежувальні лінії на підлозі.

Крім того, у школі проводиться регулярне вологе прибирання та обробка всіх місць контакту рук з додаванням дезінфікуючих засобів. У коридорах та класних кімнатах наявні у достатній кількості дозатори й антисептики.

- Для відновлення очного навчання в нас зроблене все. Сьогодні уроки почалися у всіх школах, у всіх класах, закритих нині немає. В усіх навчальних закладах працюють їдальні. В той же час зазначу, що на сьогодні створені дуже ефективні умови дистанційної форми навчання. Нагадаю, що в місті Запоріжжі діє єдина в Україні освітня платформа School_Z, яка допомагає як учням, так і вчителям у підготовці дистанційних уроків та батькам, якщо вони мають бажання контролювати навчання своїх дітей, - зазначив директор департаменту освіти і науки міської ради Станіслав Романчук.