Володимир Буряк на колегії ОДА підняв низку важливих питань

12.05.2021 14:25

Робота Міського контакт-центру «15-80». Необхідність завершення будівництва приймально-діагностичних відділень у двох міських лікарнях та забезпечення їх медичним обладнанням. Ці та інші питання підняв міський голова Володимир Буряк під час участі у засіданні колегії Запорізької обласної державної адміністрації.

Підсумки оцінки соціально-економічного розвитку регіонів у 2020 році та перспективи розвитку на 2021 рік. Результати роботи зі зверненнями громадян в органах державної влади та місцевого самоврядування. Організація роботи та взаємодія з питань управління територіями. Ці питання розглядалися сьогодні під час засідання колегії Запорізької обласної державної адміністрації, яка пройшла під головуванням Олександра Старуха. У її роботі взяв участь міський голова Володимир Буряк, який входить до складу колегії Запорізької обласної державної адміністрації.

Під час колегії зазначалося, що у 2020 році Запорізька область продовжувала розвиватися, навіть в умовах розповсюдження коронавірусної інфекції. За низкою напрямків вдалося покращити показники. У результаті за рейтингом соціально-економічного розвитку за підсумками 2020 року Запорізька область опинилася на 8 місці. Оцінка здійснювалась за 26 показниками.

Також обговорили результати роботи зі зверненнями громадян у 2020 році як у Запорізькій обласній державній адміністрації, районних державних адміністраціях, так і в органах місцевого самоврядування. Під час обговорення міський голова Володимир Буряк зазначив, що у Запоріжжі свою ефективність підтвердив Міський контакт-центр «15-80», куди запоріжці можуть звертатися з низки питань, які стосуються не лише житлово-комунального господарства.

- Жодне звернення громадян у Міському контакт-центрі не закривається, поки заявник не підтвердить виконання робіт. Щомісяця аналізуємо результати роботи контакт-центру. Ефективність виконання заявок, які надходять до контакт-центру, є одним з головних показників оцінки роботи керівників профільних міських служб, - наголосив Володимир Буряк.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух зазначив, що в області потрібно впроваджувати сучасні підходи, зокрема у роботі зі зверненнями громадян, щодо підвищення якості надання послуг населенню. Для цього необхідно використовувати досвід громад області.

- Наприклад, як у Запоріжжі, де можна відстежувати у режимі реального часу рух комунального громадського транспорту. Можливо, є сенс впровадити таку систему по всій області, - сказав Олександр Старух.

Також багато уваги було приділено необхідності створення та розвитку Центрів надання адміністративних послуг. Серед лідерів, прикладів для більшості області, відзначили Запоріжжя, де успішно працюють 7 таких центрів, створених за кошти громади.

Міський голова Володимир Буряк також торкнувся питань розвитку медицини. Зокрема зазначив, що місто розгорнуло близько 1300 ліжок для лікування хворих коронавірусом, забезпечивши їх киснем. Продовжується будівництво двох сучасних приймально-діагностичних відділень – у Міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги та міській лікарні №9. Будівельні роботи планується завершити цього року.

- Місто готове фінансувати завершення будівельних робіт за власний кошт. Однак виникає питання оснащення цих двох приймальних відділень необхідним медичним обладнанням. Для цього необхідно приблизно 250 мільйонів гривень. Для міста це досить великі кошти. Зараз розглядаються різні варіанти вирішення цього питання, але б хотілося отримати допомогу у питаннях фінансування з боку держави, обласної державної адміністрації, - наголосив Володимир Буряк.