У Запоріжжі розроблять механізм боротьби з «наливайками»

12.05.2021 14:30

Сьогодні, 12 травня, відбулось перше засідання робочої групи по боротьбі з поширенням кількості закладів, що торгують алкогольними напоями. До її складу увійшли представники двох депутатських комісій - з питань депутатської діяльності, регламенту, законності, правопорядку і протидії корупції та з питань регуляторної політики, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, а також представники Державної фіскальної служби, поліції, прокуратури та Держпродспоживслужби.

У ході зустрічі учасники зібрання обговорили проблематику поширення «наливайок», а також методи боротьби з цим явищем.

- Таких закладів все більше, криміногенна ситуація поряд з ними погіршується. Мешканці все частіше й частіше скаржаться на роботу «наливайок». На жаль, закрити їх не так просто. Головна проблема – законодавча, зокрема дуже прості умови ліцензування. Тобто відкрити такий заклад може чи не кожен охочий, адже згідно з положенням ліцензія видається всім, хто подав відповідну заяву і сплатив від 500 до 8000 грн на рік за продаж алкоголю, - розповів голова робочої групи, депутат Запорізької міської ради Дмитро Сірий.

За результатами засідання профільним відомствам були надані доручення щодо розробки плану законодавчих правок, на основі яких буде сформоване звернення до Президента та Верховної Ради України. Документ мають винести на розгляд депутатів вже на червневій сесії Запорізької міської ради.

Крім того, будуть проведені виїзні наради у кожному з районів міста, де на місцях продажу алкогольної продукції учасники робочої групи подивляться та проаналізують, які труднощі виникають під час рейдів, та розроблять рекомендації, як такі рейди зробити більш ефективними.