З початку літа сміття з приватного сектору почнуть вивозити в нових жовтих пакетах

13.05.2021 16:50

Нововведення набирають чинності з 1 червня поточного року. До цього часу жителі приватного сектору збирали тверді побутові відходи в спеціальні пакети зеленого кольору. Сьогодні, 13 травня, представники ТОВ "Вельтум-Запоріжжя ще раз нагадали абонентам про нові правила.

Як пояснила начальниця абонентського відділу ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Олена Говоркова, зміни вводять, щоб уникнути спекуляцій, адже багато запоріжців намагаються перепродати фірмову тару, отримуючи за це прибуток. Колір пакетів періодично змінюють. Так, протягом трьох попередніх років жителі будинків приватного сектору використовували зелені пакети, які прийшли на зміну червоним.

Нову жовту тару роздаватимуть квартальні. Таким чином працівники підприємства, вивозячи сміття, зможуть переконатися, що оплата за відповідну послугу пройшла і пакет з побутовими відходами можна завантажувати в сміттєвоз.

- Ми неодноразово інформували жителів приватних будинків. Від нашого підприємства регулярно приходили квитанції з оголошенням про зміну, ми попередили всіх квартальних, неодноразово давали інформацію в ЗМІ. Таким чином сподіваємося, що всі вже поінформовані. Хочемо також додати, що тим, у кого накопичилася велика заборгованість, нові пакети видаватися не будуть. У разі переплати споживачі, які оплатили послугу наперед за півроку або рік, згідно з нормами накопичення отримають необхідну кількість пакетів для використання після 1 червня, - додала Олена Говоркова.

З 1 червня тара іншого кольору, окрім жовтого, вивозитися з приватного сектору не буде.

Нагадаємо, згідно з нормою накопичення для мешканців приватних будинків передбачені на місяць два великих пакети по 100 літрів або 4 маленьких по 50 літрів.