У Запорізькій школі відпрацювали план дій на випадок надзвичайної ситуації

18.05.2021 16:45

У запорізькому навчально-виховному комплексі №109, що в Дніпровському районі, пройшли протипожежні тренування. Рятувальники з педагогами та учнями відпрацювали алгоритм дій у разі виникнення пожежі. Захід плановий і проходить зараз у багатьох установах міста. Сьогодні для навчань залучили рятувальників обласного управління ДСНС і спецпідрозділу «Кобра».

У навчально-виховному комплексі №109 розташовані і дитсадок, і школа. Тут навчається 741 учень, дошкільний заклад відвідує 140 дітей. Також в будівлі постійно задіяні 120 педагогів, вихователів та адміністративних працівників. За словами керівництва комплексу, в такій великій установі про правила поведінки в екстрених ситуаціях пам'ятають завжди. Будівля обладнана сучасною системою протипожежної безпеки, налагоджений безпосередній зв'язок з диспетчерською службою рятувальників, в усіх кабінетах вивішені плани евакуації.

- Наш навчально-виховний комплекс складається з 6 блоків, для евакуації передбачено 4 виходи. План дій у нас чітко відпрацьований. У разі загоряння я повідомляю про це диспетчеру, також спрацьовує сигналізація і система оповіщення, діти з педагогами оперативно залишають приміщення через визначені виходи. Постаралися все передбачити так, щоб в разі чого можна було швидко залишити будівлю без клопоту і затримок. Звичайно, ми сподіваємося, що ця інформація нам не знадобиться, але все ж діти повинні бути готові до всього, щоб у критичних ситуаціях не розгубитися, - розповіла директорка навчально-виховного комплексу №109 Олеся Хайруліна.

За легендою, в буфеті школи почалася пожежа та задимлення. За сигналом «Увага всім!» учні разом з педагогами та працівниками школи за три хвилини були евакуйовані на спортивний майданчик. Тут бійці ДСНС і спецпідрозділ «Кобра» продемонстрували свої командні вміння, зокрема вправи з пожежною драбиною, навички знешкодження полум'я і порятунку людей.

- Останнім часом світ часто шокують несподівані техногенні катастрофи різного характеру. Що ще раз нагадує кожному з нас про те, що потрібно бути готовим до будь-якої ситуації. Тому в місті постійно проводяться подібні навчання. Ми спільно з рятувальниками намагаємося організовувати їх у всіх установах - не тільки в школах. Днями подібні навчання відбудуться на базі одного з комунальних підприємств, в держструктурах, в медустанові. Все заради того,  щоб і прості запоріжці, і фахівці не забували про алгоритм дій у разі екстреної ситуації, - розповів радник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.