Володимир Буряк: «Цього року ми вирішили не обмежувати святкування Дня міста одним днем»

05.10.2017 11:35

У Запоріжжі триває підготовка до святкування Дня міста та проведення Покровського ярмарку-2017.

На каскаді фонтанів «Райдуга» йдуть підготовчі роботи - розпочато встановлення сцени, біотуалетів, висадка квіткових композицій, на зелених зонах висаджені кущі. В ході виїзної наради хід робіт проконтролював міський голова Володимир Буряк.

- На сьогодні основна частина підготовчих робіт уже виконана. Облагороджена територія каскаду фонтанів «Райдуга». Висаджено понад 400 кущів, що зробить цю територію більш привабливою, виставляється сцена, - зазначив міський голова Володимир Буряк.

Керівники профільних департаментів, управлінь міської ради відзвітували про хід підготовки до святкування, організації Покровського ярмарку та культурно-масових заходів. У Покровському ярмарку в цьому році візьмуть участь сотні підприємців, місцевих сільгоспвиробників і т.д. Вони представлятимуть всі райони і міста Запорізької області. Очікуються гості з інших регіонів України.

Нагадаємо, відкриття Покровського ярмарку заплановано на 9:00 7 жовтня на Набережній магістралі (в районі кафе «Веселий Роджер»). О 12:00 7 жовтня на каскаді фонтанів «Райдуга» відбудеться офіційне відкриття святкування Дня міста. Тут же пройде культурно-розважальна програма, організована управлінням культури департаменту культури та туризму міської ради. За словами заступника директора департаменту Ірини Черниш, глядачів очікує видовищний драйв-перфоменс. Динамічне шоу буде проходити як на сцені, так і на сходинках каскаду фонтанів «Райдуга».

Заходи на каскаді фонтанів «Райдуга» продовжаться і 8 жовтня. Однак 7 і 8 жовтня святкування цього року в Запоріжжі не обмежиться.

- Цього року ми вирішили не обмежуватися заходами лише 7 жовтня. Святкування Дня міста у нас завершиться 14 жовтня. Це і День визволення Запоріжжя, і День захисника України. 14 жовтня у нас пройдуть заходи в усіх районах міста. Головною подією цього дня стане концерт за участю відомих запорізьких виконавців, а також групи ONUKA в парку Трудової Слави, - сказав Володимир Буряк.

Відзначимо, також 14 жовтня в парку Трудової Слави запланована виставка ретро- і військової техніки. Урочисті заходи пройдуть і на Алеї Бойової Слави.

Міський голова також повідомив, що була проведена велика робота з участю представників Національної поліції, ГУ ГСЧС України в Запорізькій області для забезпечення безпеки святкових заходів.

Підготовка до святкування не заважає продовженню робіт з будівництва нового парку в районі Набережної магістралі. У цьому переконався і міський голова Володимир Буряк під час виїзної наради. Зараз на цій ділянці триває створення нового озера, виконуються дренажні роботи.

- Цього року ми закінчимо перший етап робіт. Продовження робіт заплановано на 2018 рік. До наступного Дня міста запоріжці зможуть побачити тут абсолютно новий парк, - заявив Володимир Буряк.