На бюджетній комісії депутати заслухали звіт комунального підприємства «Побутовик»

19.05.2021 16:20

Сьогодні, 19 травня, відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів. Депутати ознайомилися з фінансовим звітом КП «Побутовик», а також заслухали доповіді представників департаментів та управлінь щодо основних проєктів рішень, які будуть розглянуті на найближчій сесії міської ради.

Наразі у КП «Побутовик» працює 21 особа, 10 з них – у відділі захисту тварин. Підприємство здійснює відлов, стерилізацію та вакцинацію безхатніх кішок та собак, а також демонтаж самовільно встановлених об’єктів, надання приміщень в оренду тощо. У межах міської програми поводження з безхатніми тваринами для КП «Побутовик» цьогоріч виділено 2,744 млн гривень. Загальний прибуток КП після сплати зарплатні, комунальних послуг та оплати послуг стерилізації та вакцинації ветклініці складає від 100 до 150 тисяч гривень.

На балансі підприємства нині є лише одна спеціалізована машина та два так звані ловці, які можуть за один раз відвезти до клініки 10-11 тварин. Депутати бюджетної комісії дали доручення директору підприємства розробити пропозиції для подальшого розвитку «Побутовика» та збільшення кількості стерилізованих та вакцинованих тварин. Звіт має бути представлений на засіданні комісії вже у липні.

- Також нагадаю, що на вул. Тепличній, 33 виділено землю під створення притулку для безхатніх тварин. Прогнозована вартість будівництва – 60 млн гривень. Є іноземні інвестори, з якими вже велись переговори щодо можливого фінансування. Це відома міжнародна організація, яка спонсорувала зведення подібного об’єкту в Одесі. Втім, нині процес гальмується через процедуру оформлення земельної ділянки, присвоєння кадастрового номеру. Сподіваємось, через місяць-два ця проблема вирішиться, - розповів директор КП «Побутовик» Сергій Натахін.

Після обговорення цього проблемного питання було прийняте рішення направити доручення комісії з питань земельних відносин щодо роз’яснення по стану оформлення документів для землі під притулок, а також надання допомоги щодо можливого прискорення цього процесу.