Запоріжжя відзначає День вишиванки

20.05.2021 09:50

Кожного третього четверга травня в Україні вже традиційно відзначають День вишиванки. Цього року День вишиванки припадає на 20 травня. Зі святом запоріжців на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» привітав міський голова Володимир Буряк:

- Вітаю всіх вас із Днем вишиванки! Сьогоднішнє свято – гарний привід одягнути українську сорочку, яка є символом краси, могутності духу та єдності українського народу.

Якщо ви сьогодні у вишиванці, пропоную прикрасити стрічку Фейсбуку яскравими світлинами з хештегом #Запоріжжяввишиванках.

До речі, комунальний транспорт міста – у вишиванках цілий рік. Але сьогодні він виглядає особливо святково! Згодні?

Зазначимо, у Запоріжжі з 2016 року реалізується міська програма розвитку комунального громадського транспорту, розроблена за дорученням міського голови Володимира Буряка. У рамках цієї програми місто придбало 95 великих автобусів, 18 тролейбусів, у тому числі з автономним ходом, 25 європейських трамваїв. Зібрано 14 запорізьких трамваїв, цього року планується виготовити ще 3. Відкрито 10 нових маршрутів з автобусами великої місткості та 2 нових тролейбусних маршрути, на яких працюють тролейбуси з автономним ходом. Продовжуються роботи над відновленням повноцінного руху трамвайного маршруту №12.

Одною з ознак оновленого громадського транспорту Запоріжжя став сучасний дизайн. Його візитна картка - «корпоративні» кольори рухомого складу та вишиванка, яка його прикрашає.