Пенсіонерів Вознесеніського району навчать комп’ютерній грамотності

20.05.2021 13:45

Закупка продуктів та ліків онлайн, запис до лікаря, спілкування з дітьми та онуками, які мешкають в інших містах чи за кордоном – цим навичкам навчатимуться члени ветеранської організації Вознесенівського району. Курс комп’ютерної грамотності слухачі віком 55+ опановуватимуть щонайменше впродовж трьох місяців. Сьогодні, 20 травня, пройшла настановча зустріч з майбутніми викладачами, а також ініціаторами втілення цього проєкту у життя.

Грантовий проєкт навчання комп’ютерній грамотності людей старшого віку вдалося реалізувати завдяки співпраці Вознесенівської районної адміністрації, Регіонального фонду підтримки підприємництва Запорізької області та громадської організації «Ініціатива».

- До районної адміністрації надійшла пропозиція на базі нашої ветеранської організації Вознесенівського району пройти такий базовий курс, розрахований на кілька місяців. Під час курсу всі охочі члени ветеранської організації зможуть ознайомитися з базовими програмами роботи на комп’ютері: як заходити в Інтернет, подзвонити по скайпу, набрати документ чи знайти потрібну інформацію, - зазначив голова Вознесенівської районної адміністрації Віталій Лисенко.

Загальна кількість слухачів курсу – 20 осіб – з числа активу ветеранської організації Вознесенівського району. Викладачі – фахівці у сфері ІТ-технологій – проводитимуть заняття як індивідуально, так і в групах. Курс розрахований щонайменше на три літніх місяці. Для опанування навичок комп’ютерної грамотності задіють наявну у ветеранській організації техніку – зокрема ноутбуки.

- Проєкт має назву «Хаб активних людей», він фінансується за рахунок коштів європейського фонду. Крім того, якщо вдало пройде робота з нашими бенефіціарами, ми продовжимо почате. Проситимемо донорів про подальшу підтримку нашого проєкту, щоб у майбутньому запропонувати активним людям 55+ заробляти через Інтернет і займатися підприємницькою діяльністю, - розповів керівник Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізькій області Володимир Степаненко.

Ініціатори курсу не обмежують кількість слухачів. Готові співпрацювати з усіма охочими й у разі необхідності продовжити курси. У подальших планах – залучення донорів для придбання комп’ютерної техніки і виділення коштів на утримання офісу ветеранської організації, зокрема оплату Інтернет-послуг.