Диспетчерський пункт при муніципальній аварійній службі опрацьовує до 5 тисяч заявок на місяць

21.05.2021 13:08

Найбільш поширена тематика звернень - пориви інженерних мереж і перебої з електропостачанням. Диспетчери оперативно опрацьовують заявки та скеровують бригади муніципальної аварійної служби, створеної на базі КП «Запоріжремсервіс», за потрібними адресами. Всі несправності намагаються усувати оперативно та в найкоротший термін.

Муніципальна аварійна служба була заснована у 2016 році за ініціативи міського голови Запоріжжя Володимира Буряка. Вона обслуговує всі аварійні випадки всередині багатоквартирного будинку, незалежно від форми власності. Як розповіла старший фахівець з контролю виконання звернень «15-80» Інна Слинько, аварійна служба, як і диспетчерський пункт, працюють цілодобово. Загалом щодня надходить близько 200 заявок містян. Їх опрацьовують семеро диспетчерів – за кількістю районів міста.

- Наші диспетчери передзвонюють до заявника для уточнення адреси, причин, що призвели до аварійної ситуації, також з’ясовують чи потребує вона негайного реагування. Муніципальна аварійна служба здійснює виїзди за зверненнями впродовж години. На виконання робіт відводиться три години, - додала Інна Слинько.

Мобільні бригади муніципальної аварійної служби працюють у всіх районах містах. Для кожної відведені два легковика та вантажівка для транспортування зварювального приладдя.

- За кожним автомобілем закріплені два слюсарі та електромонтер. Частіш за все причиною аварійних ситуацій стає недбалість самих мешканців. Серед найпоширеніших проблем – засмічення каналізації, адже люди чого тільки не викидають. Тож закликаємо запоріжців бути більш відповідальними і не викидати в каналізаційну мережу різний непотріб, - зазначив інженер муніципальної аварійної служби Максим Скирта.