У Запоріжжі презентують вебсервіс «Місто для всіх»

24.05.2021 16:08

27 травня о 14:00 Запорізька міська рада, USAID/UK aid проєкт «Прозорість і підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» та Texty.org.ua презентують вебсервіс «Місто для всіх», який допоможе містянам дізнатися, якими об’єктами доступності (пандусами, парковками для людей з інвалідністю тощо) обладнана та чи інша будівля в місті.

За допомогою цього вебсервісу мешканці міста, які належать до маломобільних груп населення, та особи, які їх супроводжують, зможуть краще планувати пересування містом. А громадськість отримає додатковий інструмент контролю за ефективністю витрачання коштів на облаштування засобів доступності. Жителі зможуть оцінювати відповідність заявленого комунальними службами стану будівель реальній ситуації в місті, комунікувати з місцевою владою щодо необхідності здійснення додаткових робіт.

Публічна онлайн-презентація вебсервісу відбудеться 27 травня о 14:00.

Участь у презентації візьмуть:

Роман Омельянович – керівник справами виконавчого комітету Запорізької міської ради;

Оніліогву Катерина – керівниця напряму відкритих даних проєкту USAID/UK aid «Прозорість і підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS»;

Олена Лазарчук – заступниця директора департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради;

Юрій Швець – начальник управління соціального захисту населення Запорізької міської ради;

Катерина Акула – голова громадської ради при виконавчому комітеті Запорізької міської ради;

Денис Губашов – консультант із провадження політики відкритих даних, аналітик видання Texty.org.ua.

Модератор: Юлія Бакланова – начальниця відділу правового моніторингу департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради.

Долучитись до презентації в Zoom можна зареєструвавшись за посиланням. Усі зареєстровані учасники отримають посилання на трансляцію 26 травня.

Проєкт «Місто для всіх» створений на основі відкритих даних. Для вебсервісу використано набори відкритих даних, оприлюднені Запорізькою міською радою.

Проєкт «Місто для всіх» створений Texty.org.ua у межах проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» у співпраці з Запорізькою міською радою та за підтримки Міністерства цифрової трансформації.

Інформацію про захід також можна знайти у Facebook