Депутати затвердили інвестиційну програму підприємства «Вельтум-Запоріжжя»

10.09.2021 17:10

На сесії Запорізької міської ради депутати розглянули і погодили інвестиційну програму поводження з побутовими відходами компанії «Вельтум-Запоріжжя» на 2021 рік, яка передбачає поступове покращення якості обслуговування мешканців шляхом оновлення матеріально-технічної бази підприємства.

Наразі значна частина існуючого контейнерного парку потребує ремонту та навіть повної заміни. Щомісяця на підприємство надходить понад 200 заявок на ремонт контейнерів, ще понад 500 контейнерів протягом минулих років виведено з ладу вандалами.

У затвердженій інвестиційній програмі закладене придбання 800 контейнерів (6,5 млн грн) та 2 сміттєвозів на базі автомобіля МАЗ для вивезення різних видів відходів (4,1 млн грн). Також передбачене придбання високотехнологічного бульдозера за 2 млн 150 тисяч гривень для захоронення відходів на полігоні ТПВ №1.

Зазначимо, нині полігон по вул. Базовій, 10 в працює без власного електрозабезпечення (немає прямого договору між підприємством та Запорізькими міськими електромережами), тож ще 930 тисяч гривень спрямують на виконання робіт з електропостачання полігону.

Загалом на реалізацію інвестиційної програми передбачено близько 13,8 млн грн власних коштів підприємства.