Запорізькі депутати пропонують прийняти єдину державну програму боротьби з карантинними рослинами

11.06.2021 18:15

Запоріжжя досягло значних результатів у боротьбі з карантинними рослинами. У місті реалізується програма, заходи якої дозволяють комплексно підійти до вирішення багаторічної проблеми з засиллям у місті алергенних бур'янів. Застосовуються механічний (покоси), хімічний, та фітоценотичний (гідросівба) методи знищення рослин.

Однак повністю знищити за один рік амброзію неможливо. Більше того, амброзія - дуже стійка рослина, яка здатна швидко розповсюджуватися територіями - насіння розлітається на десятки кілометрів.

Для того, щоб вирішити проблему розростання амброзії полинолистої, необхідне запровадження комплексного підходу до її локалізації та ліквідації на регіональному та загальнодержавному рівнях. Запорізькі депутати під час засідання сесії міської ради звернулись до депутатів обласної ради, а також до Кабінету Міністрів України з проханням розробити та впровадити обласну і державну програми боротьби з карантинними рослинами, щоб у кожній області, у кожному населеному пункті України комплексно велася боротьба з карантинними рослинами.