На Кушугумському кладовищі, де поховані воїни АТО, безіменних могил стане менше

05.07.2017 13:54

На Кушугумском кладовищі поховані військовослужбовці, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції. Більшість могил мають табличку з написом «Невідомий солдат загинув в зоні АТО» і реєстраційний номер.

Як розповів директор СПК «Запорізька ритуальна служба» Роберт Шулунов, зараз ведеться активна робота щодо встановлення осіб похованих військовослужбовців.

- За період 2014-2015 року, після двох «котлів» - Дебальцевського і Іловайського, тут поховані 119 військовослужбовців, які воювали в зоні проведення антитерористичної операції. Співробітники СКП «Запорізька ритуальна служба» спільно з правоохоронними органами, включаючи судову експертизу, і представників гуманітарного проекту ЗСУ «Евакуація 200» проводять активну роботу щодо встановлення осіб похованих військовослужбовців. На сьогодні вже опізнані 45 осіб. Родичі трьох загиблих прийняли рішення залишити їх на Кушугумском кладовищі, інші тіла були ексгумовані і передані рідним для перепоховання, - розповів Роберт Шулунов.

Також директор ритуальної служби зазначив, що ідентифікація невідомих могил ускладнюється тим, що не всі родичі готові пройти експертизу ДНК і визнати її результати. Вони сподіваються, що їхні близькі живі, і зможуть повернутися додому.