У пленарному засіданні сесії міської ради оголошено перерву

26.05.2021 19:35

Депутати Запорізької міської ради не змогли розглянути низку важливих рішень, які стосувалися різних сфер життєдіяльності міста. Зокрема надання матеріальної допомоги запоріжцям на лікування. На невизначений термін перенесено розгляд рішення про відновлення пільгового проїзду для пенсіонерів, яке запропонував міський голова Володимир Буряк. Не вдалося навіть затвердити порядок денний сесії. Причина – за пропозицією п’яти депутатських фракцій оголошено перерву у пленарному засіданні шостої сесії міської ради на невизначений термін. Коли засідання відновиться стане відомо пізніше.

Нагадаємо, сьогодні під час затвердження порядку денного голова фракції партії «Слуга народу» Анатолій Куртєв, який одночасно є секретарем Запорізької міської ради, запропонував включити до порядку денного питання щодо зміни складу постійних комісій Запорізької міської ради. Його було підписано керівниками 5 фракцій Запорізької міської ради.

Разом з тим було повідомлено, що документ не пройшов всі необхідні процедури, як це передбачено Регламентом Запорізької міської ради, Законом «Про місцеве самоврядування в Україні». Зокрема проєкт не пройшов погодження у профільного заступника міського голови, департаменті з питань правового забезпечення Запорізької міської ради, а також не був розглянутий на комісіях.

За підсумками обговорення міський голова Володимир Буряк наголосив, що згідно з законом не має право винести на голосування включення цього рішення до порядку денного. Після цього у засіданні було оголошено коротку перерву. Однак після неї конструктивну роботу налагодити не вдалося.

У результаті ситуація не обмежилася спробою переформатування депутатських комісій. Депутат міської ради Андрій Согорін від імені 5 депутатських фракцій запропонував включити до порядку денного рішення про розпуск виконавчого комітету Запорізької міської ради. У ньому було запропоновано припинити повноваження діючого виконкому та запропонувати міському голові внести на розгляд сесії нові кандидатури до виконавчого комітету. Відповідний проєкт рішення також не пройшов всіх погоджувальних процедур.

У результаті Володимир Буряк заявив, що не буде виносити на голосування пропозицію щодо включення до порядку денного обох вказаних проєктів, адже це суперечить законодавству. Вони будуть розглядатися після проходження всіх процедур, зокрема отримання передбачених законодавством погоджень.

Однак після цього продовжити роботу сесії Запорізької міської ради не вдалося. Депутат міської ради Роман Таран заявив, що за пропозицією 5 депутатських фракцій пропонує оголосити перерву у пленарному засіданні сесії до врегулювання всіх спірних питань щодо вказаних проєктів рішень. Депутати підтримали цю пропозицію. Про дату відновлення пленарного засідання сесії буде повідомлено пізніше.

Зазначимо, у підсумку депутати не розглянули жодного питання порядку денного. Зокрема серед них були рішення щодо відновлення пільгового проїзду для пенсіонерів, фінансування медицини, пришкільних таборів, додаткового фінансування ремонту житлового фонду. Коли ці питання зможуть затвердити стане зрозумілим пізніше.