У Вознесенівському парку розцвіло квіткове святкове містечко

06.10.2017 14:13

Запорізькі озеленювачі готують сюрприз запорожцям і гостям обласного центру до Дня міста. У Вознесенівському парку майже на очах з'являється ціле квіткове місто. Біля 170 працівників КРСП «Зеленбуд» зараз задіяні в організації виставки квітів до найголовнішого свята Запоріжжя.

Як розповів директор КРБП «Зеленбуд» Олексій Анохін, у цьому році буде ще більше квітів, ніж у попередні роки. Також «зеленбудівці» постаралися додати яскравих і насичених фарб. Біля 10 тисяч осінніх квітів прикрасять територію парку.

- Протягом місяця ми готувалися до виставки. Задіяний весь колектив підприємства. Останні три дні перед святом особливо насичені. Зараз ми висаджуємо квіти і розміщуємо квіткові композиції по локаціях. Буде близько 10 тематичних локацій, багато фото зон. Букви святкової написи «З Днем Міста» будуть красиво підсвічуватися у вечірній час. Багато сюрпризів готуємо. Постаралися, щоб виставка була цікава як дорослим, так і дітям, - розповів директор КРСП «Зеленбуд» Олексій Анохін.

Центральна локація виставки присвячена рідному місту. Її озеленювачі виконали з елементами національної тематики. Тут і млин, і снопи сіна, і українська розписна хата, викладений з декоративних каменців орнамент і багато іншого.

Святкова галявина усипана феєрверком з квітів. Зараз «зеленбудівці» виготовляють величезні квіткові солодощі та подарункові коробки.

На одній з локацій комунальники створюють квіткову казку за мотивами книги «Аліса у країні чудес». Один з каркасів вже набуває обрисів «Чеширського кота».

- Локація «Аліса у країні чудес» буде насичена безліччю персонажів. Тут буде казкове чаювання, Капелюшник, Аліса, кролик. Зробимо гру у крокет. Розмістимо королівські карти, які перефарбовують троянди. Також можна буде сфотографуватися на троні, - розповіла ландшафтний дизайнер КРБП «Зеленбуд» Анна Дузненко.

Ще одна дитяча локація присвячена морській тематиці. Тут уже пришвартувався корабель, над якими розвивається піратський прапор.

Також вже розмістилися на одній з галявин парку - величезні білі лебеді з квітів. Однак - це далеко не всі композиції, які задумали «зеленбудівці». Сьогодні комунальникам доведеться ще багато роботи. Помилуватися виставкою можна буде вже завтра усвято Дня міста.

Робочі КРСП «Зеленбуд» з душею і любов'ю створюють квіткову виставку у подарунок для всіх жителів Запоріжжя. Озеленювачі відзначають, що їй можна буде милуватися ще дві-три тижні за умови якщо відвідувачі виставки також будуть дбайливо ставитися до композицій - не ламаючи їх, не витоптуючи і не вириваючи квіти.