Запоріжжя – серед лідерів ХІІ міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти-2021»

28.05.2021 14:42

26 травня у Києві розпочала роботу міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти-2021». Це відкрита професійна платформа презентації досягнень реформи галузі, поширення кращого педагогічного досвіду, впровадження інновацій в освітню практику, а також фахова атмосфера для обміну досвідом, знаннями, налагодження нових контактів і партнерських програм.

Як повідомляє департамент освіти і науки Запорізької міської ради, заклади освіти Запоріжжя продемонстрували інноваційні досягнення в освітній сфері, впровадження широкого спектру освітніх програм і навчально-методичних комплексів нового покоління для підвищення якості освіти, досвід створення сучасного безпечного й комфортного освітнього середовища. Також у рамках заходу відбулось нагородження учасників конкурсу в 12 тематичних номінаціях.

За результатами нагороджені золотими медалями департамент освіти і науки міськради, КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» та 9-ти запорізьких закладів освіти, а саме академічний ліцей «Вибір», колегіум «Елінт», гімназія «Контакт», загальноосвітні школи №№ 101, 75, 67, 84, гімназія № 93 та позашкільний навчальний заклад «Центр науково-технічної творчості «Політ». Срібними призерами стали колегіум № 98, дошкільні навчальні заклади комбінованого типу № 162 «Ведмедик» і № 280 «Родзинка». Запорізький навчально-виховний комплекс № 64 та дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу № 182 «Щасливе дитинство» отримали бронзові нагороди.

- Це видатний день для освіти міста Запоріжжя і переможне завершення навчального року! Інноваційний досвід педагогічної роботи гідно представлений на XII міжнародній виставці "Сучасні заклади освіти - 2021". Запоріжжя серед флагманів освіти країни! Бажаю йти впевнено вперед, нових звершень і успіху на шляху до професійного зростання та перемог. Ви - сучасний рух освіти міста Запоріжжя, - зазначив директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Станіслав Романчук.

Станіслав Романчук розповів, що на виставці була представлена освітня інтернет-платформа «School_Z». Директор департаменту освіти і науки міськради наголосив, що подібних онлайн-ресурсів для забезпечення сталого та якісного навчального процесу не існує в жодному місті України, і Запоріжжя є лідером в цьому питанні.

- Є подібні платформи, але з такою ефективністю працює лише Запоріжжя - і золота медаль на виставці є яскравим цьому підтвердженням, - наголосив Станіслав Романчук.

Виставку проводить компанія «Виставковий Світ» за інформаційної та методично-організаційної підтримки міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук, Інституту модернізації змісту освіти.