Запорізький аеропорт відкриває два нових рейси

28.05.2021 14:20

Понад 200 тисяч перевезених пасажирів, більше тисячі авіаційних рейсів. Все це результат співробітництва Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» та відомого українського лоукосту SkyUp. Однак Запоріжжя та авіакомпанія не планують зупинятися на досягнутому. Так, сьогодні розпочинають працювати два нових рейси SkyUp: Запоріжжя – Батумі та Запоріжжя – Стамбул. Сьогодні міський голова Володимир Буряк та генеральний директор авіакомпанії Дмитро Сєроухов обговорили результати попередньої роботи та подальшу співпрацю.

Міжнародний аеропорт "Запоріжжя" та український лоукост SkyUp співпрацюють з 2019 року. У результаті на даний момент частка перевезення пасажирів цієї авіакомпанії для запорізького аеропорту складає понад 30%. Епідемія коронавірусу дещо гальмує спільну роботу, але співпраця продовжує розвиватися. Зокрема сьогодні під час зустрічі міського голови Володимира Буряка та генерального директора авіакомпанії Дмитра Сєроухова було презентовано літній розклад перельотів SkyUp із Запоріжжя. Сторони обговорили не лише результати роботи, але й подальшу співпрацю, зокрема щодо внутрішніх авіаперевезень.

- Запоріжжя зацікавлене у поглибленні співробітництва. Ми продовжимо розвивати аеропорт, співпрацювати з авіакомпаніями. Для нас важливо, щоб авіаперевізники надавали запоріжцям послуги за доступними цінами. І SkyUp дає таку можливість, - сказав Володимир Буряк.

Генеральний директор авіакомпанії Дмитро Сєроухов наголосив, що за кілька років Запоріжжю дійсно вдалося досягти великих результатів. І це позитивно впливає на роботу авіакомпанії.

- Новий пасажирський термінал, відремонтована злітно-посадкова смуга. Все це результат вашої роботи. Це створює додаткові можливості для розвитку регіону, а також для авіакомпаній. У тому числі й для SkyUp. Кожен відкритий додатковий рейс це нові літаки, нові робочі місця, надходження до бюджету, - зазначив Дмитро Сєроухов.

Генеральний директор SkyUp розповів, що у рамках літньої програми авіакомпанія планує літати до низки країн - Грузії, Туреччини, Греції, Чорногорії, Албанії, Єгипту і так далі. Більшість рейсів будуть регулярними. Зокрема сьогодні розпочинають працювати рейси Запоріжжя – Стамбул, який літатиме тричі на тиждень, та Запоріжжя – Батумі, двічі на тиждень. В авіакомпанії розраховують зберегти частину цих рейсів і на зимовий період, працюють над відкриттям нових рейсів з Запоріжжя. Цьому сприяє і той факт, що у Запоріжжі базується один з літаків SkyUp.

- Добре, що ви активно розвиваєте міжнародні рейси. Однак хочеться, щоб у нас працювали і внутрішні рейси. Це не лише Київ, а й Львів, Одеса. Бажано продовжити працювати в цьому напрямку, - заявив Володимир Буряк.

За словами Дмитра Сєроухова, SkyUp планував відкрити з Запоріжжя рейси до Львова та Одеси. Але авіакомпанія прийняла рішення відмовитися від цього. І причина тут не залежить від аеропорту. Адже склалася ситуація, коли через ПДВ та акциз на паливо на внутрішніх рейсах вони коштують дорожче для авіаперевізника, ніж міжнародні. За таких умов збільшується вартість квитків і авіакомпанія не може знайти достатню кількість пасажирів на внутрішні рейси, щоб вони не були збитковими. Генеральний директор SkyUp висловив сподівання, що центральні органи влади відреагують на таку ситуацію і вона зміниться, що дозволить активно відкривати внутрішні рейси.

Учасники зустрічі наголосили, що спільне завдання аеропорту та авіакомпанії створити умови для того, щоб пасажири могли літати доступно, безпечно та комфортно.