З 1 червня сміття з приватного сектора вивозитиметься виключно у жовтих пакетах

28.05.2021 15:02

Так, фахівці підприємства ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» вкотре нагадують про нововведення – від початку літа побутове сміття з приватного сектора буде вивозитися виключно у жовтій брендованій тарі, яка прийшла на зміну зеленій.

Як розповіла начальниця відділу логістики ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Наталя Краско, зміни на підприємстві періодично запроваджують для уникнення спекуляцій, адже багато запоріжців намагаються перепродавати фірмову тару, отримуючи за це прибуток. Наприклад, впродовж трьох попередніх років жителі будинків приватного сектора використовували зелені пакети, які прийшли на зміну червоним.

- Зелений пакет наразі є підтвердженням оплати послуги з вивезення побутових відходів населенням. Втім, ми з’ясували, що дехто з мешканців продає свої пакети сусідам, або тим, хто мешкає на тій же вулиці. Ці люди, у свою чергу, не сплачують за відповідну послугу зовсім. Вони купують тару в сусідів за готівку, виставляють сміття, а наші працівники, думаючи, що послуга оплачена, звісно забирають ці пакети, - додала Наталя Краско.

Напередодні нововведень майже всі голови квартальних комітетів приватного сектора Запоріжжя отримали жовті пакети, які мали роздати місцевим жителям. Їх кількість розрахована виходячи з норм накопичення сміття - 200 л на людину в місяць. Таким чином передбачено 4 маленьких по 50 л або 2 великих по 100 л пакети на кожну прописану людину.

- Пакети – це маркувальна тара. Люди сплачують за послугу з вивезення твердих побутових відходів. Наш автомобіль проїздить кожною вулицею, вантажники збирають сміття і його вивозять. А пакети – це просто тара, яка надається безкоштовно на підставі квитанції за сплачену послугу, - розповіла начальниця абонентського відділу ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Олена Говоркова.

Останній день прийому зелених пакетів – 31 травня. На підприємстві сподіваються, що незабаром жителі звикнуть до нових правил вивезення твердих побутових відходів.