У Запоріжжі до Дня захисту дітей відбувся футбольний матч

31.05.2021 13:10

У переддень міжнародного свята – Дня захисту дітей – у Запоріжжі відбувся традиційний дружній футбольний матч між дітьми, які потребують особливої уваги та підтримки. Пройшов захід на одному з футбольних полів ДЮСШ «Металург».

Міська влада робить все, аби діти з числа сиріт, позбавлені батьківського піклування й ті, які опинилися у складних життєвих обставинах, були охоплені увагою і турботою. У переддень Міжнародного дня захисту дітей, який щорічно відзначається 1 червня, для хлопчиків і дівчаток соціально незахищених категорій службою (управлінням) у справах дітей міськради спільно з Міською федерацією футболу та ДЮСШ «Металург» було організоване спортивне свято.

- Сьогодні пройшов футбольний матч серед дітей усіх наших форм виховання – це підопічні прийомних родин, дитячих будинків сімейного типу. Ми зробили так, щоб були різні знайомства сьогодні. Хтось з інтернатних закладів приїхав і побачив свого друга. Ми дуже пораділи тому, що вони вже влаштовані до родин. Це найголовніше. Загалом сьогодні захід налічує 22 учасника, - розповіла начальниця служби (управління) у справах дітей Запорізької міськради Наталя Сиворакша.

Розминку з дітьми перед матчем провів директор ДЮСШ «Металург» Дмитро Запороженко. Для участі у футбольному матчі поділилися на дві команди з 11 гравців. Зіграли два тайми по 20 хвилин.

Єдина дівчинка на змаганнях - 12-річна Ксенія Чабан. Розповіла, що грати у футбол навчилася у школі і дуже полюбляє цей командний вид спорту.

- Цього разу у своїй команді я була захисником, обороняла простір біля воріт. Загалом дуже цікаво грати, коли гравці об’єднуються задля спільної мети й стають справжньою командою, хоч у житті мало знайомі, - додала Ксенія Чабан.

Підтримати гравців прийшли їх опікуни та рідні. Всі учасники були відзначені пам’ятними медалями і подарунками - м'ячами й кепками, а також іншими цінними призами.

- Впродовж 5 років міська влада на чолі з міським головою Володимиром Буряком ініціює дуже багато заходів, які стосуються захисту й благополуччя наших дітей. Це для нас пріоритет номер один. Це майбутнє нашого міста і нам дуже приємно, що таких свят, заходів в нашому місті стає все більше, - зазначив депутат Запорізької міської ради Сергій Ільченко.