До Дня захисту дітей у Запоріжжі привітали першокласників та випускників

31.05.2021 17:30

1 червня в Україні відзначають Міжнародний день захисту дітей. Напередодні свята у кіноконцертному залі ім. Довженка відбувся урочистий захід. На нього запросили дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, а також дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах та знаходяться на обліку у службі (управлінні) у справах дітей міської ради. Серед запрошених майбутні першокласники та теперішні випускники вказаних категорій, батьки, які створили прийомні, опікунські сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.

Присутніх привітав міський голова Володимир Буряк, який наголосив, що таке свято дійсно має бути. Міський голова підкреслив: хочеться, щоб діти не потребували захисту, але в сучасних умовах без цього складно обійтися.

- Важливо, коли є кому підтримати, захистити дітей в скрутну хвилину. Це мають робити дорослі. Тому хочу подякувати тим людям, які беруть на себе відповідальність за виховання дітей, створюючи прийомні, опікунські сім’ї, дитячі будинки сімейного типу. Бажаю, щоб ви відчували вдячність дітей, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що у Запоріжжі успішно реалізується міська програма «Діти Запоріжжя», яка фінансується з бюджету міста. Зокрема допомогу отримують дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім’ї.

- Коли ми розпочинали реалізацію цієї програми, то ніхто не вірив у те, що у кожної запорізької дитини може бути власна сім’я. Сьогодні ми бачимо, що цього можна досягти спільними зусиллями і рухаємося у цьому напрямку, - заявив Володимир Буряк.

Сьогодні у рамках програми «Діти Запоріжжя» 56 випускників 11-х класів, які є дітьми-сиротами, отримали сертифікати на 2 тисячі гривень кожен. Також 63 майбутніх першокласника, які перебувають на обліку служби (управління) у справах дітей міської ради, отримали портфелі з канцелярським приладдям. Також Почесними грамотами виконавчого комітету міської ради були нагороджені працівники служби (управління) у справах дітей, представники низки громадських, благодійних організацій.

Завершилось свято для юних гостей мультфільмом «Кролик Петрик-2».