Володимир Буряк привітав зі святом військовослужбовців Національної гвардії України

01.06.2021 14:35

Військова частина 3029 Національної гвардії України відзначила сьогодні 27-річницю створення. Урочистий захід відбувся на території військової частини. Зі святом військовослужбовців привітали представники обласної влади, міський голова Володимир Буряк, представники громадських організацій, релігійних конфесій.

Військова частина 3029 Національної гвардії України розпочала свою історію з 1 червня 1994 року. В умовах початку зовнішньої військової агресії військовослужбовці цієї частини одними з перших стали на захист незалежності та територіальної цілісності України. Частина брала участь у боях на території Донецької та Луганської областей. Серед національних гвардійців є ті, хто загинув, був поранений у цих боях. Серед загиблих і Герой України лейтенант Богдан Завада, ім’я якого присвоїли полку.

Привітати бійців Національної гвардії прийшли представники обласної та міської влади, духовенства, громадських організацій. Захід було організовано на території військової частини.

Командир полку полковник Андрій Бєляєв звертаючись до присутніх заявив, що військовослужбовці частини з гідністю продовжують бойові традиції полку, подякував їм за внесок у захист Батьківщини. Також командир полку подякував запоріжцям за підтримку військової частини.

До національних гвардійців звернувся і Володимир Буряк. Міський голова відзначив, що Запоріжжя допомагало та допомагатиме Збройним Силам України, Національній гвардії України. Для цього вже кілька років реалізується відповідна міська програма. Стосується це і військової частини 3029 Національної гвардії України. Зокрема сьогодні Володимир Буряк передав командуванню частини рішення виконавчого комітету про виділення двокімнатної квартири у якості службового житла. Квартиру отримає один з офіцерів, який брав участь в АТО/ООС.

- Хочу подякувати вам за гідну службу. Впевнений, що завдяки наявності у місті такої військової частини у Запоріжжі завжди будуть мир та спокій. Важливо, що ви не лише забезпечуєте його на території міста, але й захищаєте нашу країну на лінії фронту, - заявив Володимир Буряк.

За словами Андрія Бєляєва, Запоріжжя єдине місто в Україні де регулярно виділяють квартири військовим. 

Військовослужбовці частини були нагороджені Почесними грамотами, Подяками виконавчого комітету міської ради, Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради, командування Національної гвардії України.