Муніципальна аварійна служба ліквідувала порив труб у будинку по вулиці Демократичній

03.06.2021 16:29

У Запоріжжі продовжує працювати муніципальна аварійна служба, яка відповідає за ліквідацію пошкоджень у житловому фонді. Вона заснована в 2016 році з ініціативи міського голови Запоріжжя Володимира Буряка. Сьогодні працівники служби усували аварійний порив - цього разу труб холодного та гарячого водопостачання у будинку по вул. Демократичній, 64 в Заводському районі міста.

Як і в попередні роки, головне завдання муніципальної аварійної служби - не тільки локалізувати аварії, а й усунути їх наслідки, відновити надання послуг, не залишаючи запоріжців наодинці з проблемою.

Муніципальна служба обслуговує всі аварійні випадки всередині багатоквартирного будинку, незалежно від форми власності. Так, до міського контакт-центру 15-80 надійшов дзвінок від мешканців будинку №64 по вулиці Демократичній. У другому під'їзді будинку помітили витік води в квартирі та викликали аварійну службу.

Представники служби відразу відреагували на заявку, обстежили об'єкт і розпочали усунення проблеми. Однак в процесі виникли певні труднощі.

- Проблема в тому, що на цьому об'єкті аварійний порив труб гарячого та холодного водопостачання стався в стіні. Заявка надійшла від мешканців однієї з квартир щодо того, що мокріє стеля в кімнаті. Однак мешканці відмовилися пускати нас до своїх квартир, і ми не змогли отримати доступ до технологічної ніші. Тому нашим фахівцям довелося діставати труби через нішу в під'їзді між третім і четвертим поверхом. Заміну частини труб проводимо сьогодні. Тимчасово відключили гаряче водопостачання, частково - холодне. Але сьогодні ж всі роботи ми закінчимо і проведемо підключення, - розповів провідний інженер муніципальної аварійної служби КП «Запоріжремсервіс» Дмитро Воронков.

За словами аварійників, головна причина пориву на цьому об'єкті - зношеність труб, яким уже понад 25 років. У ході аварійного ремонту замінять по два метри мереж холодного та гарячого водопостачання. Для робіт задіяли двох сантехніків і одного газозварника.

Для довідки, щодоби кол-центр «15-80» обробляє більше 200 звернень. Кожне з них передається відповідальним за проблему комунальним структурам.