Володимир Буряк: «Відкриття почесного консульства Австрійської республіки є знаковою подією для Запоріжжя»

06.10.2017 15:35

У Запоріжжі відкрили почесне консульство Австрійської республіки. Урочистий захід, присвячений цій події, пройшов сьогодні в готелі «Хортиця Палас». У ньому взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Австрійської республіки в Україні пані Герміна Поппелер, представники обласної та міської влади, Почесний консул Австрійської республіки в Запоріжжі Борис Шестопалов.

- Дуже рада приїхати на відкриття Почесного консульства Австрії в Запоріжжі. Я не перший раз у вашому місті, знаю, який у Запоріжжя потенціал. Дуже важливо, що місто продовжує розвиватися. Такі міста як Запоріжжя важливі для розвитку всієї України, - зазначила Герміна Поппелер.

За словами Надзвичайного і Повноважного посла Австрійської республіки в Україні, Австрія приділяє велику увагу відкриттю Почесних консульств у різних містах України. Адже вони сприяють активізації економічних, культурних зв'язків між країнами, в тому числі і на регіональному рівні. Раніше такі консульства були тільки в Дніпрі, Львові, Одесі, Харкові та Чернівцях. Тепер Почесне консульство з'явилося і в Запоріжжі. Австрія активно налагоджує взаємини з різними регіонами України. Австрійські компанії зацікавлені у співпраці з запорізької промисловістю, готові взяти участь в технічному переозброєнні запорізьких підприємств. Значний інтерес представляють і культурні зв'язки.

Серед запрошених на урочистий прийом був і міський голова Володимир Буряк. На думку міського голови, відкриття Почесного консульства Австрійської республіки є знаковою, непересічною подією для Запоріжжя. Це з повним правом можна назвати новим етапом українсько-австрійських взаємин, в тому числі й на регіональному рівні.

- Мені приємно вітати пані Посла в нашому місті, до того ж це не перша наша зустріч. Упевнений, ми зможемо налагодити взаємодію з Почесним консульством Австрії і завдяки цьому в Запоріжжі з'явиться більше інвесторів. Міська влада зі свого боку буде й надалі продовжувати працювати над поліпшенням інвестиційного клімату в Запоріжжі, - сказав Володимир Буряк.

У нашого міста давні дружні зв'язки з Австрією. З 1983 року Запоріжжя і австрійський Лінц є містами-побратимами. Саме тоді було підписано договір про партнерство між містами. Останнім часом взаємини наших міст активізувалися. Так, минулого року делегація з Лінца приїжджала в Запоріжжя на святкування Дня міста.

Символічно, що почесне консульство Австрійської республіки в Запоріжжі відкрилося саме напередодні Дня міста. Учасники заходу висловили впевненість, що це хороший знак, який демонструє перспективи зміцнення взаємин і розвитку співробітництва в різних сферах. Почесне консульство стане додатковим каналом для зворотного зв'язку між нашими країнами.