У Запоріжжі нагородили кращі заклади освіти

07.06.2021 12:50

Запорізькі заклади освіти серед переможців дванадцятої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти-2021», яка проходила у Києві з 26 по 28 травня. У результаті запоріжці завоювали 16 медалей – 11 золотих, 3 срібні та 2 бронзові. Сьогодні переможців, призерів та учасників міжнародної виставки нагороджували у Запорізькій міській раді. З цим непересічним досягненням їх привітав міський голова Володимир Буряк.

З 26 по 28 травня у Києві проходила дванадцята міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти-2021». У ній взяли участь представники з різних міст, регіонів України. У тому числі й Запоріжжя. У результаті запоріжцями здобуто 11 золотих, 3 срібні та 2 бронзові медалі. Сьогодні у Запорізькій міській раді відбулось урочисте нагородження переможців, призерів та учасників міжнародної виставки. У заході взяв участь міський голова Володимир Буряк.

- Завжди був впевнений, що запорізькі заклади освіти найкращі. Цього року ви вчергове це підтвердили, взявши участь у міжнародній виставці. Приємно, що запорізька освіта отримала таку високу оцінку. Багато вже зроблено, однак попереду ще багато роботи. Освітній процес має бути безперервним, починаючи від дошкільного навчального закладу. І на кожному рівні освіти повинен бути результат роботи, - сказав Володимир Буряк.

Освіту Запоріжжя на виставці представили у 7 номінаціях 37 закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти.

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що в умовах епідемії коронавірусу змін зазнали всі сфери життя. У тому числі й освіта. Важливо, що освітні заклади Запоріжжя змогли до цього пристосуватися, у тому числі за рахунок впровадження сучасних технологій.

- Хочу відзначити розробку у Запоріжжі освітньої платформи "School_Z", що надала учням змогу якісно вчитися в режимі онлайн, а батькам – слідкувати за успішністю дітей. У запорізьких школах також успішно впроваджуються електронні щоденники та журнали, - заявив Володимир Буряк.

Зазначимо, роботу департаменту освіти і науки Запорізької міської ради «Міський проєкт «School_Z». Організація освітнього процесу з використанням технологій змішаного та дистанційного навчання учнів», представлену у номінації «Використання цифрових інструментів для забезпечення ефективного дистанційного й змішаного навчання в кризових умовах», також було відзначено золотою медаллю та дипломом Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України.