Запорізькі аудитори за 5 місяців відшкодували бюджету понад 28 млн грн

07.06.2021 15:35

Як витрачаються бюджетні кошти на ремонти доріг і комунальних споруд, як коштами розпоряджаються об'єднані територіальні громади, чи раціонально використовуються гроші ковідного фонду та чи витримані рамки законності при здачі земель в оренду, проведенні процедур публічних закупівель - ці та інші питання сьогодні на порядку денному Управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області.

За п’ять місяців поточного року під час заходів державного фінансового контролю встановлено порушень на суму 94,5 млн гривень та завдяки зусиллям аудиторів відшкодовано до бюджету понад 28 млн гривень.

Керівники місцевих органів влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій прийняли 30 управлінських рішень та виконали 6 пропозицій за результатами державних фінансових аудитів.

З метою забезпечення повного відшкодування виявлених втрат аудитори передали до правоохоронних органів матеріали 13 заходів державного фінансового контролю, за якими розпочато 12 досудових розслідувань, направлено 5 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за переданими матеріалами заходів контролю та вручено 5 повідомлень за результатами участі у перевірках правоохоронних органів.

За вчинені фінансові порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 46 осіб. До підприємств, установ та організацій, під час ревізій яких виявлені порушення, в 3 випадках застосований такий захід впливу як зупинення операцій з бюджетними коштами, у 2 випадках попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою усунення порушення, у одному випадку зменшено бюджетні асигнування.

Повернуто одержувачами бюджетні кошти, використані не за цільовим призначенням, на суму 410 тисяч гривень.

Результативність роботи державних аудиторів може бути ще вищою, але колектив Управління відчуває нестачу кадрів. До роботи запрошують кваліфікованих економістів та будівельників. Бажаючі можуть взяти участь у конкурсі, який оголосили нещодавно.

Додаткову інформацію з питань проведення конкурсу можна отримати в Управлінні Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області
(м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 129), за тел. 097 923 86 01 та за посиланням:

http://zp.dasu.gov.ua/ua/plugins/userPages/28.