У Запоріжжі відкрились пришкільні табори

09.06.2021 13:45

З 3 червня у Запоріжжі розпочали свою роботу 29 пришкільних таборів денного перебування, у яких протягом місяця відпочиватимуть діти віком від 6 до 12 років. Для організації змістовного дозвілля вихованців пришкільні табори тісно співпрацюють із закладами позашкільної освіти.

Як розповіла заступниця директора департаменту - начальниця управління з питань розвитку освіти департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Наталія Вітковська, пришкільні табори відкрились у кожному з районів міста. У Шевченківському їх 9, Комунарському – 7, в Олександрівському та Заводському по 2, у Дніпровському, Хортицькому і Вознесенівському районах – по 3 табори.

-  Минулого року через карантинні обмеження пришкільні табори не працювали. Цього року, відповідно до постанови державного санітарного лікаря, робота дитячих таборів, у тому числі й пришкільних, була дозволена. Заклади загальної, середньої освіти, на базі яких працюють табори денного перебування, доклали усіх зусиль задля безпечного відпочинку дітей. Відповідно до вимог законодавства були створені територіальні комісії за участі фахівців Держпродспоживслужби, лабораторного центру, представників ДСНС, і кожен табір має паспорт і дозвіл на перебування тут дітей, - наголосила Наталія Вітковська.

Відпочинок маленьких запоріжців організовано за всіма вимогами карантину – і діти, і вихователі проходять обов’язковий температурний скринінг, є у достатній кількості антисептичні засоби, сушарки для рук та паперові рушники у туалетних кімнатах.

У таборі денного перебування на базі запорізької гімназії № 33 відпочивають 60 дітей. Серед них – учні цього навчального закладу, а також гімназії № 54 і НВК № 67.

- Вільних місць у нас цього року взагалі немає. Батьки з бажанням віддають дітей до табору, а учні ходять сюди із задоволенням. План виховної роботи сформовано так, щоб вихованці мали цікаве дозвілля, а також займалися спортом, оздоровлювалися, соціалізувалися. У нас є прекрасна спортивна база, велика тіньова зона. Якнайбільше часу ми проводимо на подвір’ї, - розповіла директорка запорізької гімназії № 33 Лариса Булат.

Враховуючи карантинні вимоги, всіх учнів розбито на загони, в кожному з яких – по 15 дітей. Всього таких загонів у гімназії № 33 чотири. На кожен загін є два вихователя. Діти спілкуються між собою на окремих локаціях. Для відпочиваючих є ігрові кімнати, комп’ютерні класи, ігровий кабінет з вивченням англійської мови, спортивна і музична зали. Окрім цього, діти також відвідують позашкільний навчальний заклад - будинок дитячої та юнацької творчості Заводського району.

Працюватимуть пришкільні дитячі табори до 30 червня. Окрім цього, ще понад 1700 дітей пільгових категорій будуть забезпечені оздоровленням та відпочинком у позаміських дитячих таборах. З 3 червня майже 500 дітей вже вирушили на оздоровлення та відпочинок у Бердянськ та Приморськ.