Володимир Буряк окреслив головні питання сесії

11.06.2021 15:05

Відновлення пільгового проїзду у громадському транспорті для пенсіонерів. Звернення щодо забезпечення стабільності на ринку комунальних послуг, яке передбачає прийняття на центральному рівні низки рішень, необхідних для підготовки до нового опалювального сезону, забезпечення гарячого водопостачання населення. Зміни у програмі охорони здоров’я, необхідні для продовження фінансування реконструкції приймальних відділень у двох міських лікарнях, створення у Запоріжжі дитячого інфекційного відділення. Ці та інші важливі для запоріжців питання необхідно затвердити на сьогоднішній сесії Запорізької міської ради. На цьому наголосив на початку сесії міський голова Володимир Буряк.

Сьогодні проходить продовження пленарного засідання шостої сесії Запорізької міської ради восьмого скликання. До порядку денного внесли близько 100 питань, які стосуються різних сфер життєдіяльності міста. Зокрема освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства, природоохоронних заходів і так далі. На початку сесії міський голова Володимир Буряк окреслив головні питання сьогоднішньої сесії, зупинившись на найбільш важливих для запоріжців рішеннях. Зокрема відновлення пільгового проїзду та створення умов для підготовки до нового опалювального сезону, забезпечення гарячого водопостачання.

Міський голова нагадав, що в умовах розповсюдження коронавірусної інфекції у Запоріжжі було прийнято рішення міської ради щодо тимчасового призупинення права безкоштовного проїзду у громадському транспорті для пенсіонерів. Тепер, коли епідемічна ситуація покращилася, це рішення може бути скасоване. Володимир Буряк висловив сподівання, що депутати підтримають відповідний проєкт.

- Зараз епідемічна ситуація більш-менш стабілізувалася, тому було підготовлено проєкт рішення щодо відновлення пільгового проїзду. Впевнений, що його сьогодні підтримають, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова також акцентував увагу на важливості прийняття Звернення депутатів щодо забезпечення фінансової стабільності в сфері надання комунальних послуг.

- Не хочу нікого лякати, але ситуація така, що жителі міста можуть залишитися без гарячої води, а восени – без опалення. Все це через ситуацію, що склалася на ринку газу в країні. Тож від імені депутатів міської ради підготовлено звернення до Кабміну та Верховної Ради щодо покриття різниці в тарифах, а також прийняття низки законопроєктів для стабілізації ситуації, що склалася, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова також наголосив, що вже традиційно на кожній сесії приймаються рішення, необхідні для розвитку запорізької медицини. Не стане винятком і ця сесія міської ради. Сьогодні необхідно внести зміни до відповідної програми. Вони дозволять забезпечити продовження робіт зі створення сучасних приймальних відділень у Міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги, 9-й міській лікарні, інфекційного відділення у 5-й міській дитячій лікарні. Також буде збільшене фінансування на витратні матеріали для пацієнтів, які потребують гемодіалізу.

Запоріжці також планують звернутися до Запорізької обласної ради, Кабінету Міністрів України щодо розробки обласної та державної програм боротьби з карантинними рослинами.

- Запоріжжя має розроблену міську програму боротьби з амброзією. Разом з тим на територіях за межами міста питання ліквідації карантинних рослин не вирішується. Тому важливо розробити комплексну програму для всієї області та країни в цілому. Сьогодні ми приймемо звернення про необхідність розробки таких програм на державному та обласному рівнях, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова також зупинився на продовженні співпраці Запоріжжя з міжнародними фінансовими організаціями, адже реалізація спільних проєктів сприятиме розвитку міста, покращенню умов життя запоріжців.

- Запоріжжя успішно співпрацює з міжнародними фінансовими організаціям, зокрема з IFC. За результатами опрацювання всіх напрямків спільно з консультантами було обрано проєкти, на які будуть використані кошти. Зокрема щодо придбання нових тролейбусів з автономним ходом та електробусів і зарядних станцій до них; реконструкції тягових підстанцій; придбання спецтехніки для забезпечення безперебійної та надійної роботи електротранспорту та спецтехніки для обслуговування доріг, благоустрою міського парку Трудової слави, реконструкції автодороги по вул. Тиражній. Сьогодні маємо затвердити це рішення, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова також зазначив про важливість затвердження Програми збереження пам`яток культурної спадщини м. Запоріжжя на 2021-2023 роки, розгляду рішення щодо збільшення видатків на фінансування кредитування молодіжного житлового будівництва і так далі.