На Покровському ярмарку виробники та підприємці представляють свою продукцію

07.10.2017 11:00

Сьогодні в Запоріжжі проходить традиційний Покровський ярмарок. Цей захід - запорізька традиція, яка щорічно збирає десятки тисяч городян. Запорожці та гості міста приходять на ярмарок за особливим колоритом і запасаються позитивними емоціями, враженнями й покупками.

На Покровському ярмарку 2017 розгорнулася святкова торгівля, звучать музика і пісні, виступають творчі колективи, готуються частування. Кожен район міста, області, підприємства підготували цікаву концертну програму і презентацію своєї продукції.

Організатори зазначають, що за попередньою інформацією в цьому році кількість учасників значно збільшилася Тому протяжність ярмарки також більше.

На Покровському ярмарку 2017 свою продукцію представили більше сотні підприємців, сільгоспвиробників.

Тут розмістилися десятки машин сільгоспвиробників. Реалізується м'ясо, зерно, яйця, овочі, фрукти, соняшникову олію, насіння соняшнику, борошно, крупи, риба, птиця, ковбасні вироби, молочні продукти, мед, кукурудза, хлібобулочні та кондитерські вироби, саджанці та багато іншого.

Ціни на сільськогосподарську продукцію на ярмарку нижчі за ринкові.

Планується, що сьогоднішню ярмарок відвідають близько 120 - 150 тис. Жителів і гостей міста.

Однією з традицій запорізької ярмарки є встановлення кулінарних рекордів. У цьому році встановлено рекорд з масового виготовлення голубців.

На території каскаду фонтанів «Веселка» розмістилася кухня просто неба, на якій було приготовлено більш 4  тисяч порцій цієї страви. Рекорд офіційно зафіксований і занесений в книгу «Рекордів України» в катугорію "Кулінарна майстерність". Спробувати голубці змогли всі бажаючі.

Серед учасників сьогоднішньої ярмарки запорізькі установи освіти - 18 профтехучилищ Запорізької області. Студенти училищ діляться своєю майстерністю з запорожцями і гостями міста. Вони проводять майстер-класи кухарів, перукарського і манікюрного мистецтва, показ мод та ін.

В районі стадіону біля каскаду фонтанів «Веселка» працює дитяче містечко з атракціонами.

В рамках проведення Покровського ярмарку сьогодні і завтра, 8 жовтня, проходить фестиваль «Вуличної їжі».