У Запоріжжі святкування Дня міста стартувало з масштабного та яскравого шоу

07.10.2017 14:00

Сьогодні запорожці відзначають День міста. Яскравим і феєричним шоу ознаменувалося урочисте відкриття на каскаді фонтанів «Райдуга». Його учасниками стали понад 1000 осіб - представники творчих колективів установ культури і освіти міста, молодь.

Після офіційної частини святкову програму продовжить «Non-stop show». Майже 1,5 тис. учасників кращих творчих колективів міста подарують гарний настрій всім відвідувачам «Дня міста». Виступаючі - лауреати численних всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Програма триватиме до 15:00.

З 10:00 до 15:00 на території каскаду фонтанів «Райдуга» та Вознесенівського парку працюють тематичні локації.

Музичний супровід свята забезпечує Муніципальний духовий оркестр.

До уваги городян і гостей міста представлено виставку-ярмарок робіт майстрів народного мистецтва Запоріжжя, Запорізької області та інших регіонів України.

Запорожці і гості обласного центру із задоволенням беруть участь в майстер-класах з декоративно-ужиткового мистецтва. Тут можна самому спробувати виготовити роботи в техніках декупаж, батик, орігамі та інших.

Ще одна локація - лабораторія національних ремесл за участю представників Запорізького обласного товариства Національної спілки майстрів України. Тут організовано плетіння з соломи, гончарна майстерня.

Подарунком для всіх городян стала барвиста виставка «Я люблю моє Запоріжжя». Малюнки, в яких висловили свої почуття до рідного міста, намалювали до свята діти - учні шкіл естетичного виховання міста.

Спеціально для дітей організовані локації з конкурсами, іграми, аніматорами.

Традиційно свої зізнання в коханні рідному Запоріжжю городяни можуть залишити на спеціальному стенді.