У Запоріжжі відбулись урочисті збори до Дня Конституції України

25.06.2021 13:15

28 червня 1996 року було прийнято Конституцію України, яку з повним правом називають головним документом країни. Це стало однією з найбільших подій в історії нашої держави, важливим кроком у забезпеченні прав і свобод українських громадян.

Цього року Конституції України виповнюється 25 років. Вже традиційно у Запоріжжі проходять святкові заходи напередодні Дня Конституції. Зокрема сьогодні урочистості відбулись у концертному залі ім. Глінки. На них запросили гостей не лише з Запоріжжя, а і з області. Серед них військовослужбовці, представники політичних партій, громадських організацій, трудових колективів, релігійних конфесій, працівники органів державної влади та місцевого самоврядування, депутати різних рівнів. Присутніх привітали представники обласної та міської влади.

Заступник міського голови Андрій П’ятницький зазначив, що 28 червня – знаковий день для нашої держави. Прийнявши Конституцію Україна 25 років тому заявила про належність до демократичних країн.

- Хочу привітати всіх з Днем Конституції. Особливі слова подяки сьогодні хочу висловити тим, хто зараз захищає незалежність та територіальну цілісність України, конституційний лад нашої держави, - сказав Андрій П’ятницький.

До Дня Конституції України запоріжців нагородили відзнаками, Почесними грамотами, Подяками Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради, виконавчого комітету Запорізької міської ради. Серед нагороджених військовослужбовці, працівники ДСНС, органів державної влади та місцевого самоврядування.