Володимир Буряк: «Завдяки праці запоріжців наше місто постійно стає кращим»

07.10.2017 13:50

Святкові заходи, присвячені Дню міста-2017, сьогодні не обмежуються Покровським ярмарком на Набережній магістралі. Тисячі запорожців прийшли на каскад фонтанів «Райдуга» і в парк Вознесенівський для того, щоб стати свідками урочистого відкриття святкування Дня міста.

Творчі колективи Запоріжжя презентували на головній сцені каскаду фонтанів «Райдуга» яскраве шоу, головним лейтмотив якого - погляд на історію і сьогоднішній день Запоріжжя через призму сучасності. Гості свята побачили видовищний драйв-перфоменс.

Динамічне шоу проходило як на сцені, так і на сходинках каскаду фонтанів «Райдуга». У ньому взяли участь близько тисячі представників творчих колективів комунальних закладів культури, освіти, студентів Класичного приватного університету. Шоу складалося з декількох частин, об'єднаних єдиною музичною темою. «Родзинкою» всього дійства стала робота ді-джея, який і задавав темп свята.

Під час офіційної частини, до присутніх звернулися представники обласної та міської влади, які привітали запоріжців з Днем міста.

- Хочу привітати всіх запорожців зі святом. Дякую вам за вашу працю. Завдяки цій праці наше місто стає все краще. Ми розвиваємо парки, ремонтуємо дороги, на маршрут вийшов перший трамвай, зібраний у Запоріжжі. І головне, 6 вересня Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та Кабінет Міністрів України прийняли рішення, що Міжнародному аеропорту «Запоріжжя» бути. Уже в цьому році, щоб хто раніше не говорив, ми почнемо будівництво сучасного пасажирського терміналу в запорізькому аеропорту, - сказав міський голова Володимир Буряк.

Міський голова також зазначив, що сьогоднішнє свято стало можливим завдяки героїзму військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України, інших військових формувань.

- Ми не повинні забувати про цих хлопців, завдяки яким у нас є можливість спокійно жити і працювати в нашому місті. Величезне спасибі тим, хто захищав і захищає Україну, - зазначив Володимир Буряк.

Відбулася церемонія нагородження знаками «Почесний громадянин Запоріжжя» відомої української народної майстрині Валентини Харлової та тренера з грецько-римської та класичної боротьби Євгена Черткова. Нещодавно рішенням сесії міської ради їм було присвоєне звання «Почесний громадянин Запоріжжя».