У Запоріжжі відкриються центри масової вакцинації населення

25.06.2021 14:35

Від завтра, 26 червня, у Запоріжжі розпочнуть роботу центри масової вакцинації населення проти вірусу COVID-19. За кожним закріплена медична команда з трьох осіб – реєстратора, лікаря та медсестри, яка робитиме щеплення. Один з таких зокрема запрацює у Центрі ПМСД № 10, що у Вознесенівському районі.

Центри масової вакцинації розташовуватимуться на базі п’яти Центрів ПМСД: №1 (пр. Соборний, 88), №2 (вул. Авраменка, 4), №5 (вул. Запорізького козацтва, 25), №8 (вул. Харчова, 2) та №10 (бул. Шевченка, 25).

- Вони відповідають всім вимогам, які до таких центрів висуваються. Цей відведення певної площі, забезпеченість медичним персоналом, доступом до мережі Інтернет і всім необхідним для надання медичної допомоги при вакцинації і після вакцинації, - зазначила директорка департаменту охорони здоров’я Запорізької міськради Вікторія Ушакова.

Центри вакцинації працюватимуть у вихідні дні з 09.00 до 15.00 Щеплення безоплатно здійснюватимуться двократно з інтервалом у 28 днів вакциною CoronaVac/Sinovac Biotech, яка схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я.  У пріоритеті люди, старші 60 років, а також віком від 18 до 59 років, які мають супутні захворювання.

- Можуть вакцинуватися громадяни, які записалися через програму «ДІЯ», або у свого сімейного лікаря. Також до таких Центрів можуть звернутися всі охочі зробити щеплення від Covid-19. При собі обов’язково необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та мобільний телефон, - додала Вікторія Ушакова.

Як розповіла директорка Центру ПМСД № 10 Тетяна Глотова, вже у перші вихідні роботи до Центру вакцинації, який базуватиметься у медзакладі, записалися близько 200 осіб.

- Цієї суботи та неділі ми щеплюватимемо людей, які записані до листа очікування порталу «ДІЯ». Люди запрошені, якщо вони дали згоду на вакцинацію цього дня вакциною CoronaVac. Вони можуть прийти до нас і отримати щеплення. Це вакцина китайського виробництва, за нашими спостереження вона переноситься досить добре, - розповіла директорка Центру ПМСД №10 Тетяна Глотова.

У центрі ПМСД № 10 провакцинували вже близько 5 тисяч осіб. До вакцинальної кампанії медзаклад приєднався 6 березня. Відтоді розпочала роботу мобільна бригада для виїздів і проведення щеплень в організованих колективах. З 25 березня, запрацював і стаціонарний пункт щеплень, у якому отримали щеплення майже 1,5 тисячі людей.