Виділено додаткові кошти на проведення реконструкцій запорізьких бібліотек

10.09.2021 16:25

На поточній сесії міської ради депутати затвердили внесення змін до програми «Культура Запоріжжя на 2019-2021 роки». Зокрема, вони передбачають збільшення фінансування для проведення ремонтів у бібліотечних закладах та музичних школах міста.

З 2019 року у Запоріжжі триває бібліотечна реформа. Завдяки її реалізації проведено масштабні реконструкції бібліотек у кожному з районів міста. Нині, відновлені заклади перетворилися на культурні хаби – із сучасними ремонтами у єдиній айдентиці та багатим книжковим фондом, що постійно оновлюється.

У планах 2021 року – продовження осучаснення бібліотечної галузі. Так, додаткові кошти спрямовані на проведення капітальних ремонтів у бібліотеці по вул. Запорізького козацтва, 17а та бібліотеці по вул. Сергія Синенка, 39. Замість раніше передбачених 4-х мільйонів на них спрямують майже вдвічі більшу суму – 7,9 млн гривень.

Також зростуть видатки і на фінансування ремонтів у мистецьких школах міста. Понад 4 млн гривень передбачено на капітальну реконструкцію дитячої музичної школи № 2 за адресою вул. Сталеварів, 17.