Запорізьким медикам з міського бюджету виділили майже 35 млн грн на зарплатню

10.09.2021 16:30

На сесії міськради депутати підтримали рішення про додаткове виділення коштів на медичну галузь. Найбільше коштів – майже 35 мільйонів – спрямують в першу чергу на зарплати для медичних працівників. Так, останнім часом утворився дефіцит по заробітній платі через недростатнє фінансування від НСЗУ.

Виділені кошти дозволять частково перекрити дефіцит заробітної плати комунальним некомерційним підприємствам другого рівня (лікарням) у зв’язку зі зменшенням фінансування НСЗУ за пакетами медичних послуг.

Також майже 600 тисяч гривень з міського бюджету призначені на сплату підвищених тарифів на енергоносії для комунальних закладів первинної медичної допомоги.

Частина коштів передбачена для забезпечення хворих з пересадженими органами
імуносупресивними препаратами. Ці видатки збільшуються на 850 тис. грн у зв'язку зі збільшенням кількості хворих на 6 осіб.

У завдання «Надання медичних послуг з первинної медичної допомоги населенню» добавлено захід "Місцеві стимули" медичним працівникам, які залучені до проведення вакцинальної кампанії проти COVID-19. Видатки для цієї мети збільшуються на 2,4 млн грн. Гроші спрямують на виплати разової премії 197 медичним працівникам, які задіяні у проведені вакцинальної кампанії проти COVID-19.