У Запоріжжі продовжують працювати центри масової вакцинації населення

02.07.2021 15:30

26 червня у Запоріжжі розпочали роботу центри масової вакцинації населення проти вірусу COVID-19. За кожним закріплена медична команда з трьох осіб – реєстратора, лікаря та медсестри, яка робить щеплення.

За інформацією департаменту охорони здоров’я міської ради, центри масової вакцинації розташовуються на базі п’яти Центрів ПМСД: №1 (пр. Соборний, 88), №2 (вул. Авраменка, 4), №5 (вул. Запорізького козацтва, 25), №8 (вул. Харчова, 2) та №10 (бул. Шевченка, 25).

Центри вакцинації працюють з 09.00 до 15.00 у вихідні дні.

На базі Запорізького обласного центру молоді відкрито Центр масової вакцинації (тимчасовий пункт щеплення), який працює з 11.00 до 16.00 у вихідні дні.

Вакцинуватись в Центрах може доросле населення міста за записом на вакцинацію через додаток «ДІЯ», контакт-центр МОЗ, реєстратури територіальних центрів первинної медико-санітарної допомоги або у свого сімейного лікаря віком старше 60 років, від 18 – 59 років, які мають супутні захворювання, але пріоритет надається літнім людям. Кожна особа отримає запрошення на вакцинацію на конкретний день та час.

З 1 липня можливо записатися на вакцинацію також через сайт департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради і сайт медичної інформаційної системи Helsi.me.

При зверненні до Центру вакцинації при собі потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код.

В територіальних центрах первинної медико-санітарної допомоги розміщена вся необхідна інформація щодо проведення вакцинальної кампанії та наявна навігація з розташування пунктів щеплення та Центрів вакцинації.

Щеплення будуть здійснюватися двократно з інтервалом у 28 днів вакциною CoronaVac/Sinovac Biotech, яка схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Вакцинація для всіх проводиться безкоштовно.

Запрошуємо населення міста Запоріжжя прийти до вищезазначених Центрів та захистити себе та своїх рідних від гострої коронавірусної хвороби COVID-19 шляхом здійснення вакцинації.